Γιατί οι δικηγόροι λένε «όχι» στο νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Κανένα σχόλιο

Της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Το ηχηρό μήνυμα που εξέπεμψαν οι δικηγόροι ολόκληρης της χώρας κατά του εκτρωματικού σχεδίου νέου «Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας» αποτελεί ισχυρό ράπισμα στην Κυβέρνηση Σαμαρά και στην Τρόικα.

Οι δικηγόροι στη συντριπτική τους πλειοψηφία (ποσοστό 93,12%), είπαν «ΟΧΙ» στον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που το Υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί εξυπηρετώντας, για άλλη μία φορά, τα συμφέροντα των Τραπεζών, και υποσκάπτοντας τις εγγυήσεις του κράτους δικαίου και τα δικαιώματα των πολιτών, αλλά και τη λειτουργία της ίδιας της Δικαιοσύνης.

"Sponsored links"

Οι δικηγόροι, δικαιώνοντας το θεσμικό τους ρόλο ως συλλειτουργών της Δικαιοσύνης, μπαίνουν μπροστά για να προστατεύσουν την κοινωνία και τη δημοκρατία, που η προωθούμενη πολιτική επιχειρεί να αλώσει. Και το κάνουν με τόλμη, ριζοσπαστισμό, διεκδικητικότητα, αλλά και με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, που διαπαιδαγωγούν ξανά στη συμμετοχή και αποστομώνουν την επιχορηγούμενη προπαγάνδα που βαφτίζει «μεταρρυθμίσεις», νομοθετικές πρωτοβουλίες οι απορρυθμίζουν τη Δικαιοσύνη, ματαιώνουν την προσδοκία δικαστικής προστασίας, εξαρθρώνουν τις εγγυήσεις του κράτους δικαίου και αποχαλινώνουν τις ορέξεις οργανωμένων οικονομικών συμφερόντων σε βάρος απροστάτευτων ανθρώπων και πολιτών.

Το «ΟΧΙ» στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας σημαίνει ΌΧΙ στις fast track κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και αναγκαστικές εκτελέσεις, ΌΧΙ στις εικονικές δίκες «στα χαρτιά», χωρίς ακροαματική διαδικασία, ΌΧΙ στην περαιτέρω υποβάθμιση της Δικαιοσύνης, ΌΧΙ στην περαιτέρω υπονόμευση των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών.
Αλλά και η καθαρή εντολή για αποχή διαρκείας μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου, αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα αγωνιστικότητας και διεκδίκησης, που εμπνέει τον νομικό κόσμο να δώσει την πιο μεγάλη και την πιο ωραία μάχη, που δεν μπορεί παρά να είναι νικηφόρα: την μάχη κατά της αδικίας, την μάχη για αποκατάσταση της δικαιοσύνης, της ισότητας, της αξιοπρέπειας στην κοινωνία, την μάχη για την υπεράσπιση των πιο αδύναμων και για την θωράκιση των πιο πολύτιμων αξιών και των αδιαπραγμάτευτων δικαιωμάτων και ελευθεριών.

tvxs.gr

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις