Γιατροί καταγγέλλουν με έγγραφα τραγικές ελλείψεις: Το Κέντρο Αιμοδοσίας «ξέμεινε» από αντιδραστήρια για τεστ, το «Σωτηρία» από γιατρούς!

Κανένα σχόλιο

Δήλωση-κόλαφο έκαναν δύο γιατροί δημόσιων νοσοκομείων και συνδικαλιστές, σχετικά με τις τραγικές ελλείψεις στη δημόσια υγεία και τα μέτρα που (δεν) παίρνει η κυβέρνηση.

«Κουκουλώνουν τις τραγικές ελλείψεις με ψέματα και με μεγάλα λόγια», τονίζουν οι Πάνος Παπανικολάου, ΓΓ ΟΕΝΓΕ, μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ και Δέσποινα Τοσονίδου, μέλος ΕΓ ΟΕΝΓΕ και ΔΣ ΕΙΝΑΠ, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων «Ασκληπιείου», καταθέτοντας μάλιστα δυο δημόσια έγγραφα με ημερομηνία 1/9/20 που χαρακτηρίζουν «αποκαλυπτικά για το πόσο κούφια είναι τα μεγάλα λόγια που ακούγονται σχεδόν καθημερινά από την κυβέρνηση περί δήθεν «θωράκισης» της περίθαλψης και της πρόληψης όσον αφορά την επιδημία COVID19».

Συγκεκριμένα οι δύο γιατροί και συνδικαλιστές τονίζουν τα ακόλουθα:

"Sponsored links"

– Ο διοικητής του ΕΚΕΑ ανακοινώνει πως το εκεί εργαστήριο μοριακών τεστ PCR COVID που δέχεται δείγματα από πολλά νοσοκομεία … ξέμεινε από αντιδραστήρια (!) και γι’ αυτό φταίει η … «αλόγιστη χρήση» (!!) που προφανώς θεωρεί πως κάνουν οι γιατροί των νοσοκομείων επειδή (άκουσον άκουσον …) κάνουν τεστ σε ασθενείς αλλά και σε υγειονομικούς που επιστρέφουν από άδειες. Δηλαδή «αλόγιστη χρήση» είναι η διάγνωση των συμπτωματικών ασθενών αλλά και η πρόληψη της ενδοσοκομειακής διασποράς με διενέργεια τεστ σε ασθενείς προκειμένου να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση ή να εισαχθούν σε ΜΕΘ για οποιονδήποτε λόγο. Επίσης «αλόγιστη χρήση» είναι η πρόληψη της ενδονοσοκομειακής διασποράς και διά του προληπτικού ελέγχου στο υγειονομικό προσωπικό. Έτσι αποκαλύπτεται ωμά ποια ακριβώς προτεραιότητα δίνει η κυβέρνηση στην πρόληψη και στην ιχνηλάτηση.

– Ο διοικητής του νοσοκομείου «Σωτηρία» (που υποτίθεται πως είναι το νοσοκομείο – «ναυαρχίδα» στην μάχη ενάντια στην επιδημία) καλεί όλους τους γιατρούς να κάνουν υπεράριθμες εφημερίες πέρα από το πλαφόν προφανώς λόγω δραματικών ελλείψεων ιατρικού προσωπικού. Έτσι αποκαλύπτεται ωμά πόσο ψεύτικη είναι η προπαγάνδα περί δήθεν «πολλών χιλιάδων προσλήψεων» και πως η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την εργασιακή υπερεξόντωση με απλήρωτη εξοντωτική υπερεργασία και αναγκαστικές μετακινήσεις από εδώ και από εκεί απλά ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως δήθεν «έχουμε γιατρούς και νοσηλευτές».

Ας μην τολμήσουν ξανά οι κ.κ. υπουργοί Χαρδαλιάς, Κοντοζαμάνης, Πέτσας κλπ ΟΥΤΕ να διαψεύσουν απαξιωτικά τις επισημάνσεις των υγειονομικών γιατί οι πραγματικές μηχανές παραγωγής fake news είναι αυτοί οι ίδιοι ΟΥΤΕ να ξαναμιλήσουν για «ατομική ευθύνη» γιατί πλέον έχουν καταλάβει κι οι πέτρες πως τόσο ο πληθυσμός όσο και οι υγειονομικοί δείχνουν από την αρχή υπεύθυνη στάση ενώ οι ανεύθυνοι είναι πάλι οι ίδιοι οι υπουργοί.

Οι υγειονομικοί ξέρουμε καλά πως εκτός από την δεδομένη έμπρακτη επιστημονική και κοινωνική μας προσφορά και αυτοθυσία ΜΟΝΟ με τον δρόμο του δυναμικού αγώνα μπορούμε να επιβάλουμε τα αυτονόητα. Σε αυτό ζητάμε την συμπαράσταση του λαού

γιατί ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ

Τα δύο έγγραφα που επισυνάπτονται: 

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις