“Γιώργος Κατσανεβάκης” και “Μανούσος Μανουσάκης”: Απέκτησαν όνομα δύο αμφιθέατρα στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Η συμβολή του Μανούσου Μανουσάκη και του Γιώργου Κατσανεβάκη στην ίδρυση του Πολυτεχνείου Κρήτης τιμήθηκε από το ίδρυμα με την oνοματοδοσία δύο σύγχρονων αμφιθεάτρων με τα ονόματα «Μανούσου Μανουσάκη» και «Γεωργίου Κατσανεβάκη» . Το πρωί πραγματοποιήθηκε η τιμητική εκδήλωση στην Πολυτεχνειούπολη και αποτελεί ομόφωνη απόφαση της συγκλήτου, καθώς οι δύο τους συνέβαλαν στα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του.

Απέκτησαν όνομα δύο αμφιθέατρα που λειτουργούν από το 2015 στο Πολυτεχνείο Κρήτης . Το εκπαιδευτικό ίδρυμα θέλησε να τιμήσει δύο άτομα που συνέβαλαν στην ίδρυση του. Πρόκειται για τον εκλιπόντα Μανούσο Μανουσάκη, εν ζωή δημοτικό σύμβουλο Χανίων και τον νυν Αντιπρόεδρο της ΑΝΕΚ Γιώργο Κατσανεβάκη.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν τα παιδιά του Μανούσου Μανουσάκη με την κόρη του να εκφράζει την συγκίνηση της που οι προσπάθειες του πατέρα της και άλλων ανθρώπων των δεκαετιών του 50 και 60 οδήγησαν στην ίδρυση του Πολυτεχνείου Κρήτης το 1977.

"Sponsored links"

Ο αντιπρύτανης Μιχάλης Λαγουδάκης στην ομιλία του περιέγραψε την αρχιτεκτονική των αιθουσών με τη σύμβαση του έργου να υπογράφεται το 2007 προϋπολογισμού περίπου 5,5 εκατ. ευρώ ,  τον εργολάβο να κηρύσσεται έκπτωτος το 2012 και το έργο να ολοκληρώνεται τελικά 3 χρόνια μετά, από ιδίους πόρους του πολυτεχνείου Κρήτης, καθώς υπήρχε η ανάγκη για μεγάλα αμφιθέατρα, λόγω αύξησης του αριθμού των εισακτέων φοιτητών.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν έδωσαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Β. Βαγιωνάκη και Α. Μπαλωμενάκης, πρώην πρυτάνεις, αντιπρυτάνεις, καθηγητές και φοιτητές.

neatv.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις