Γνωμοδότηση σταθμός υπέρ της AirBnb του γενικού εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Κανένα σχόλιο

Η Airbnb πρέπει να αντιμετωπίζεται ως πάροχος ψηφιακών υπηρεσιών και να είναι ελεύθερη να δραστηριοποιείται στην Ευρώπη, σύμφωνα με γνωμοδότηση γενικού εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και μετά από προσφυγή γαλλικού τουριστικού οργανισμού.

Συγκεκριμένα, ο γαλλικός οργανισμός AhTop κατέθεσε προσφυγή κατά της Airbnb, υποστηρίζοντας ότι λειτουργεί σαν εταιρεία real estate χωρίς την απαραίτητη αδειοδότηση από το κράτος. Ειδικότερα, η Ένωση Επιχειρήσεων Τουριστικών Υπηρεσιών της Γαλλίας και η οποία κατήγγειλε ότι ενώ τα γραφεία της Airbnb βρίσκονται στην Ιρλανδία, δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στα γαλλικά τουριστικά θέρετρα, καθώς και στο Παρίσι, λειτουργώντας ως ένα είδος real estate υπηρεσιών για τις οποίες μάλιστα δεν υπάρχει καμία νομοθεσία και κανένα κανονιστικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε χθες ο ειδικός σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, Maciej Szupunar, τόνισε ότι η Airbnb μπορεί να θεωρηθεί ως μια υπηρεσία της κοινωνίας της πληροφορίας και σε καμία περίπτωση δεν έχει απευθείας σύνδεση με τις υπηρεσίες διαμονής. Ο ίδιος περιέγραψε την εταιρεία διαμοιρασμού ως μια διαδικτυακή υπηρεσία η οποία συνδέει δυνητικούς φιλοξενούμενους με οικοδεσπότες που προσφέρουν βραχυχρόνια διαμονή.

"Sponsored links"

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Airbnb καλωσόρισε την απόφαση, λέγοντας ότι προσφέρει μια ξεκάθαρη εικόνα για τους υφιστάμενους κανόνες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι δικαστές ακολουθούν συνήθως τις μη δεσμευτικές γνωμοδοτήσεις των εισαγγελέων.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις