14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Γ. Βαρουφάκης από το Ηράκλειο: To Υπερταμείο φτιάχτηκε από τον Σόιμπλε για να εξασφαλιστούν οι δανειστές. Ότι μπαίνει εκεί ξεπουλιέται! Η Κνωσός έχει περάσει στο Υπερταμείο

Ημερομηνία:

Από το Ηράκλειο το ΜέΡΑ25 ξεκίνησε τις εκδηλώσεις παρουσίασης και συζήτησης του εκλογικού του προγράμματος. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην αίθουσα «Αριάδνη» του ξενοδοχείου Αστόρια (Πλατεία Ελευθερίας), στο Ηράκλειο.

Εκεί, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα με το οποίο το ΜέΡΑ25 θα κατέβει στις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν προκηρυχτούν.

Μεταξύ των παρισταμένων ο Ψαραντώνης με τον οποίο τον συνδέει στενή φιλία.

“Ο ελληνικός λαός έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να παράξει εναλλακτική. Το μνημονιακο τόξο μας έχει καταδικάσει σε μια μονιμοποιημενη χρεοδουλοπαροικία που στέλνει τα παιδιά μας στο εξωτερικό. Η χώρα ερημοποιείται τόσο από επιχειρήσεις όσο και από νέους ανθρώπους, τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη απειλή μετά τον εμφύλιο πόλεμο. “Οι τράπεζες μας είναι πτωχευμένες. Η περιουσία μιας τράπεζας είναι όσα έχει να λαμβάνει από τους πολίτες. Ξεπουλά τα δάνεια των πολιτών σε αρπακτικά ταμεία. Δεν ήρθαμε εδώ για να πούμε ευχολόγια, αλλά κάτι συγκεκριμένο. Τα μέλη του ΜΕΡΑ 25 έχουν εκπονήσει ένα εκλογικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε σήμερα. Είμαστε το μόνο κόμμα που έχει κατεβάσει ένα ολοκληρωμένο, συνεκτικό και για εμάς ορθολογικό πρόγραμμα”.

Όπως σημείωσε: “Βγήκαμε μόνο από το τρίτο μνημόνιο και όχι από τα μνημόνια. Τώρα έχουμε μπει σε ένα τέταρτο σκληρό μνημόνιο”.

Για τα “κόκκινα” δάνεια, πρότεινε μια δημόσια εταιρεία διαχείρισης των ιδιωτικών δανείων. “Το τέταρτο μνημόνιο συνεχίζει τη χρεοδουλοπαροικια μέχρι το 2060. Αυτή η εταιρεία θα καθορίσει τι θα πληρώνει κάθε άνθρωπος, δεν θα τους πετά έξω από τα σπίτια τους, ενώ θα σώζει τις τράπεζες”

Προτείνει επίσης μείωση ΦΠΑ στο 18% για όσους πληρώνουν μετρητά, 15% για όσους πληρώνουν με κάρτα, αύξηση ορίου εισφοράς αλληλεγγύης στα 30.000 ευρώ, κατάργηση προπληρωμής φόρου για τις επιχειρήσεις με εξαίρεση τις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ, φορολόγηση των δανείων των τραπεζών. Τα χρήματα αυτά θα πηγαίνουν στο ΙΚΑ και υπογράμμισε ότι ο ρυθμός αποπληρωμής του χρέους θα πρέπει να συνδεθεί με τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ.

Για την πολυσυζητημένη υπόθεση παραχώρησης μνημείων στο Υπερταμείο, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι η Κνωσός έχει ήδη περάσει σε αυτό.

“Το Υπερταμειο, που είναι μετεξέλιξη του ΤΑΙΠΕΔ, έγινε κατόπιν πιέσεων του Σόιμπλε. Φτιάχτηκε από αυτόν για να εξασφαλιστούν οι δανειστές. Ότι μπαίνει εκεί ξεπουλιέται!

Τον ΟΣΕ τον δωρισαμε για 43 εκατ ευρώ, σε μια πτωχευμενη εταιρεία! Τον πήραν άχρηστοι και πτωχευμενοι Ιταλοί για να τον ξεπουλήσουν στη συνέχεια.

Εκτός από την Κνωσό, έδωσαν τον Λυκαβηττό και τα Ενετικα Τείχη.

Προτείνουμε συγχώνευση ΤΑΙΠΕΔ – Υπερταμείου και μετατροπή σε ελληνική αναπτυξιακή Τράπεζα που θα απαγορεύει τις πωλήσεις. Η δημόσια περιουσία θα αξιοποιείται για την προσέλκυση επενδύσεων. Οι μετοχές αυτής της Τράπεζας θα περάσουν στα ασφαλιστικά ταμεία. Ο φόρος θα είναι 0,2 στα τραπεζικα δάνεια”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...