Γ. Βαρουφάκης: “Κάποτε θέλανε να γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης τώρα θέλετε να γίνουμε το γηροκομείο της Ευρώπης”

Κανένα σχόλιο

Την πρόβλεψη για την επιβολή ενός ακόμη μνημονίου έκανε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Μέρα 25 Γιάνης Βαρουφάκης, σχολιάζοντας τις αποφάσεις της τελευταίας Συνόδου Κορυφής.

Ο γραμματέας του Μέρα 25 επισήμανε ότι ανεξαρτήτως της απόφασης «υπόκειται η χώρα τόσο στους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και στους κανόνες του 4ου μνημονίου». Επισήμανε μάλιστα προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ότι «έχετε προσυπογράψει ένα κοινό ανακοινωθέν Eurogroup» κι εκεί «αναφέρεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιμένει επιστροφή στα πλεονάσματα». Ο Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε ότι αυτό «δεν είναι πρόβλεψη είναι επιβολή» και πως «αυτό υπογράψατε στο Eurogroup της 11ης Ιουνίου». Τόνισε πως «θα σας επιβάλλουν το νέο μνημόνιο αν δεν είστε σε θέση να προβάλλετε ένα βέτο».

Ειδικά για το θέμα των αναδρομικών των συνταξιούχων επισήμανε ότι το ερώτημα είναι να τους συνταξιούχους «μπορείτε να τους κοιτάξετε στα μάτια και να τους πείτε ότι δεν θα τους μειώσετε τις συντάξεις». Αναφέρθηκε μάλιστα σε κονδύλια στήριξης των ταμείων λέγοντας ότι «αυτά τα χρήματα θα τα δανειστείτε από τον ESM για να τα δώσετε στα ταμεία».

"Sponsored links"

Σχολιάζοντας τέλος το φορολογικό νομοσχέδιο και ειδικά τις διατάξεις που σχετίζονται με κίνητρα για διαμονή Ευρωπαίων συνταξιούχων στην Ελλάδα ο Γιάννης Βαρουφάκης είπε: «Αυτό που με θλίβει είναι το ότι ενώ κάποτε θέλανε να γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης τώρα θέλετε να γίνουμε το γηροκομείο της Ευρώπης»

vouliwatch.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις