Δήλωση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, για τα 104 χρόνια λειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων

Κανένα σχόλιο

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, προέβη σήμερα, Δευτέρα 4/12/2017, στην ακόλουθη δήλωση, με αφορμή τη συμπλήρωση 104 χρόνων από τα εγκαίνια της Δημοτικής μας Αγοράς:

“Σαν σήμερα, πριν από 104 χρόνια, πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων από τον τότε Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Ελευθέριο Βενιζέλο, τρεις μέρες μετά την επίσημη τελετή της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα. Η θεμελίωση δε της Δημοτικής Αγοράς είχε πραγματοποιηθεί το 1911 από τον τότε Δήμαρχο, Εμμανουήλ Μουντάκη.

Η Δημοτική Αγορά, το σήμα κατατεθέν της πόλης μας, που έχει χαρακτηρισθεί ως διατηρητέο μνημείο, κοσμεί όλα αυτά τα χρόνια με την παρουσία του τα Χανιά μας.

"Sponsored links"

Η δημοτική μας αρχή, έπειτα από την πρόσφατη συμφωνία με την Ένωση Καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς, έχει αναλάβει την πολύ μεγάλη ευθύνη της τμηματικής ανακατασκευής του μνημείου, ενώ παράλληλα θα προωθηθεί και ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας του.

Πρόκειται για ένα αίτημα της ίδια της κοινωνίας των Χανίων, που βρίσκει πλέον το δρόμο για την ικανοποίησή του. Το οφείλουμε στο μνημείο, που αποτελεί τόπο συνάντησης των Χανιωτών και μοναδικό σημείο για τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο, το οφείλουμε στην ιστορία του τόπου μας”.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις