Δήμαρχε, λίγα τα μέτρα που ανακοίνωσες για τους επιχειρηματίες που πλήττονται, ανύπαρκτα για τους πολίτες – Μήπως είναι ώρα να συζητήσουμε για κούρεμα χρεών;

Κανένα σχόλιο

Μέτρα στήριξης των επιχειρηματιών που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού ανακοίνωση η δημοτική αρχή που όμως δεν ξέρουμε πόσο πραγματικά αρκούνε.

Πιο συγκεκριμένα ανακοίνωθηκε:

  • Απαλλαγή των ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας & φωτισμού) στις επιχειρήσεις οι οποίες επλήγησαν λόγω των έκτακτων μέτρων και για όσο χρονικό διάστημα εφαρμόζονται αυτά.
  • Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων στις επιχειρήσεις οι οποίες επλήγησαν λόγω των έκτακτων μέτρων και για όσο χρονικό διάστημα εφαρμόζονται αυτά.
  • Απαλλαγή καταβολής ενοικίου για τα δημοτικά ακίνητα που στεγάζονται επιχειρήσεις που σταμάτησαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, σύμφωνα με την 68/20-3-2020 ΠΝΠ.»

Παράλληλα, με επιστολή του Δημάρχου κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου ζητούνται να:

"Sponsored links"

  • Δοθεί η δυνατότητα απαλλαγής από το δημοτικό τέλος 0,5% και για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα, του συνόλου των υπόχρεων επιχειρήσεων.
  • Τεθεί σε ισχύ μόνιμη ρύθμιση παλαιών οφειλών για χρέη που έχουν δημιουργηθεί έως 31/12/2019, με δυνατότητα εξόφλησης έως 100 δόσεις και χωρίς την επιβάρυνση προσαυξήσεων.

Οι ζημιές βεβαίως που έχουν υποστεί οι επιχειρηματίες είναι τεράστιες και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από το Δήμο Χανίων είναι μεν προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά είναι πολύ λίγα. Την ίδια στιγμή, απουσιάζουν τα μέτρα για όλους τους πολίτες. Ή μήπως αν είναι κάποιος εργαζόμενος και έχει μείνει χωρίς δουλειά έχει μικρότερη ζημιά και μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του;

Και τέλος πάντων, πόσες 100 και 120 δόσεις να πληρώνει πια ο πολίτης;

Μήπως είναι καιρός να αρχίσουν να συζητούν σοβαρά τόσο στην κυβέρνηση όσο και στους δήμους την πιθανότητα κουρέματος στα χρέη των πολιτών;

 

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις