Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένας στη φυλακή, πλην Ρουπακιά, προτείνει η Εισαγγελέας

Κανένα σχόλιο

Την αναστολή των ποινών όλων των κατηγορουμένων πλην του Γιώργου Ρουπακιά, πρότεινε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Το σκεπτικό

Σύμφωνα με το σκεπτικό της εισαγγελέως, ο τόπος διαμονής των καταδικασθέντων ειναι γνωστός, τήρησαν τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί, οι περισσότεροι είχαν λευκό ποινικό μητρώο.

"Sponsored links"

Επίσης, όπως είπε η εισαγγελέας, δεν υπάρχει κίνδυνος να τελέσουν νέες πράξεις αφού η Χρυσή Αυγή διαλύθηκε, τα γραφεία έκλεισαν, έκλεισε και η εφημερίδα .

Σημειώνεται ότι η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε ανατολή της ποινής και για το Γιάννη Λαγό, ο οποίος δεν τη ζήτησε αλλά εμφανίστηκε στο δικαστήριο με τον συνήγορό του Κώστα Πλεύρη για να ζητήσει εξαίρεση του δικαστηρίου…

Όταν η εισαγγελέας πρότεινε «αθώωση»

Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας, τον περασμένο Δεκέμβρη, είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις όταν είχε προτείνει τη αθώωση (!) όλων των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, πλην του Γιώργου Ρουπακιά.

Στη συνέχεια, μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου πρότεινε βαριές ποινές, με αποτέλεσμα την αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης, στους οποίους αισθάνθηκε υποχρεωμένη να δώσει …εξηγήσεις.

Οργή της πολιτικής αγωγής

Η πρόταση της εισαγγελέως προκάλεσε τις εντονες αντιδράσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής.

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης συνήγορος των Αιγύπτιων αλιεργατών, δήλωσε: «Η εισαγγελέας δεν κρατά πια ούτε τα προσχήματα. Είναι εισαγγελέας υπεράσπισης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Υπάρχει κάτι σάπιο στην εισαγγελία της χώρας όταν η εισαγγελέας λέει ψέματα προς το δικαστήριο ότι ο Λαγός δεν παραβίασε τους όρους. Όταν λέει ότι η προμήθεια εκρηκτικών υλών είναι χαμηλής απαξίας. Αν, όπως λέει, η Χρυσή Αυγή έχει διαλυθεί, ας πάρει ένα τηλέφωνο το Μιχαλολιάκο να τον ενημερώσει».

"Sponsored links"

Ο Παναγιώτης Σαπουντζάκης, συνήγορος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, ανέφερε: «Η πρόταση της εισαγγελέως έχει την ίδια βαρύτητα με την πρόταση της περί αθωότητας των κατηγορουμένων. Η εισαγγελέας επικαλέστηκε ότι δεν συντρέχουν επιβαρυντικές περιπτώσεις, παρόλο που (ο Μιχαλολιάκος) καταδικάστηκε το ’79 σε μια ποινή. Ξέχασε να πει ότι αυτή η ποινή ήταν ότι τότε έβαζε βόμβες σε κινηματογράφους που έδειχναν σοβιετικά έργα, όπως παρέβλεψε και την προκλητική συμπεριφορά του κ. Λαγού. Αν δοθεί αναστολή κινδυνεύει η Δημοκρατία. Η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε ακριβώς επειδή υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς. Οι κατηγορούμενοι με τη στάση τους δεν παρέχουν κανένα εχέγγυο ότι δεν θα τελέσουν αλλά εγκλήματα».

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live