12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Παρουσία Μητσοτάκη και Μπακογιάννη η τελετή ονοματοδοσίας της οδού Ακρωτηρίου σε οδό “Κωνσταντίνου Μητσοτάκη” – Στις 8 η εκδήλωση στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”

Ημερομηνία:

Παρουσία Μητσοτάκη και Μπακογιάννη εξελίσσεται η τελετή ονοματοδοσίας τμήματος της οδού Ακρωτηρίου σε οδό “Κωνσταντίνου Μητσοτάκη”.

Η μετονομασία αφορά το τμήμα από Κατσαμπά μέχρι Μόντε Βάρδια όπου βρίσκεται και το πατρικό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Χαλέπα.

Να σημειώσουμε ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται παρουσία μελών της οικογενείας, μεταξύ άλλων του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και της κ. Ντόρας Μπακογιάννη. Στο σημείο βρίσκονται οι αρχές του τόπου αλλά και αρκετός κόσμος.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν αργότερα, στις 8 το βράδυ, στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” με αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” έχει ως εξής:

  • Έναρξη – Συγκέντρωση στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
  • Καλωσόρισμα από τον συντονιστή της εκδήλωσης, κ. Πάσχο Μανδραβέλη
  • Καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Χανίων, κ. Αναστάσιο Βάμβουκα
  • Καλωσόρισμα από την Πρόεδρο του ΙΚΜ, κα Κατερίνα Μητσοτάκη
  • Προβολή βίντεο – αφιερώματος στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
  • Ομιλία του καθηγητή Ιστορίας, κ. Γιώργου Δερτιλή
  • Ομιλία της Βουλευτή Α’ Αθηνών, κας Ντόρας Μπακογιάννη
  • Αποφώνηση από τον συντονιστή της εκδήλωσης, κ. Πάσχο Μανδραβέλη
  • Μουσικό Πρόγραμμα
  • Λήξη Εκδήλωσης

«Τιμούμε, σήμερα, τα 100 χρόνια από τη γέννηση ενός σπουδαίου Κρητικού, ενός μεγάλου πολιτικού άνδρα, ενός γνήσιου πατριώτη, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ένας πολιτικός, βαθιά οραματιστής, που συνδύασε το όραμα με τον ρεαλισμό, που πίστεψε στις δυνατότητες αυτού του λαού και πέτυχε σε μέγιστο βαθμό την εθνική συμφιλίωση.

Που ήξερε ότι η δουλειά του πολιτικού, δεν είναι να είναι πρόσκαιρα ευχάριστος, αλλά μακροπρόθεσμα χρήσιμος.

Και αν η ένδειξη του μεγαλείου ενός άνδρα είναι η διαχρονικότητα των λόγων του, τότε αρκεί μία σύντομη ανάγνωση όσων έχει πει, καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτικής του διαδρομής, για να διαπιστώσει κανείς πόσο σπουδαίος άνδρας ήταν, αλλά και πόσο εξαιρετικά επίκαιρος παραμένει ως σήμερα».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...