“Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα”: Τι δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου για την εισβολή ομάδας Χρυσαυγιτών στο Καπετανάκειο σχολείο

Κανένα σχόλιο

Καταδικάζει η τοπική κοινωνία του Ηρακλείου την εισβολή μελών της Χρυσής Αυγής στο 1ο ΓΕΛ Ηρακλείου «Καπετανάκειο», τα οποία χθες, αναστατώνοντας τη σχολική κοινότητα, προσπάθησαν να παρέμβουν και να εκφοβίσουν τους μαθητές για την απόφασή τους να μην εμπλακούν σε κινητοποιήσεις με εθνικιστικό περιεχόμενο.

Ομάδα αγνώστων με καλυμμένα τα πρόσωπα των περισσοτέρων προσπάθησαν να εισέλθουν στο σχολείο και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ακροδεξιάς και κατά των μαθητών, που βρισκόντουσαν εκείνη την ώρα στις τάξεις τους, έσκισαν ένα πανό από την περίφραξη στο οποίο οι μαθητές είχαν γράψει το σύνθημα «έξω οι φασίστες από τα σχολεία».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Ζαχαρίας Ρηγάκης, ο οποίος ήταν μπροστά στο περιστατικό, μίλησε για φανατισμένα άτομα τα οποία προσπάθησαν να εκφοβίσουν αλλά εξαφανίστηκαν μόλις διαπίστωσαν ότι φτάνει η αστυνομία.

"Sponsored links"

“Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, θεωρούμε ότι τα παιδιά μας που ανέβασαν το πανό απειλήθηκαν και αντέδρασαν σωστά, γνωρίζοντας και τα ίδια ότι η δημοκρατία μας έχει γερά θεμέλια. Δεν έχει τίποτα να φοβηθεί η χώρα από μη υγιή άτομα όπως τα συγκεκριμένα που προσπάθησαν να επιδείξουν δύναμη η οποία όμως δεν υφίσταται».

Χαρακτήρισε μάλιστα το περιστατικό ως μεμονωμένο στο οποίο δεν πρέπει να δοθεί περισσότερη σημασία. «Ούτε εμείς ως εκπαιδευτικοί, ούτε οι γονείς ούτε οι μαθητές φοβόμαστε διότι έχουμε γνώση της ιστορίας, ιδανικά που έχουν αποδεχτεί τα παιδιά μας και όλοι μαζί είμαστε σε θέση να βάλουμε στην άκρη το μαύρο και το άθλιο», είπε ο κ. Ρηγάκης.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις