12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Δεν ακύρωσε τις υπόλοιπες επισκέψεις της στην Κρήτη η Έλενα Κουντουρά – “Κατευθυνόμενους ακραίους” χαρακτήρισε τους πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν στα Χανιά | Βίντεο+Ηχητικό

Ημερομηνία:

Παρά τις πληροφορίες που διακινήθηκαν περί αναβολής των συναντήσεων της Υπουργού Τουρισμού κ. Ελένας Κουντουρά με τους  δημάρχους Χερσονήσου και Ηρακλείου λόγων των επεισοδίων στα Χανιά, φαίνεται ότι η δημοσιότητα που πήρε το θέμα οδήγησε την Υπουργό να επανεκτιμήσει την απόφασή της και τελικώς να συνεχίσει κανονικά με τις προγραμματισμένες επισκέψεις.

Η κ. Ελένα Κουντουρά ανησύχησε ότι θα δημιουργηθούν ξανά επεισόδια στους άλλους νομούς, των οποίων ο επικοινωνιακός αντίκτυπος δεν είναι εύκολα διαχειρίσημος.

Χαρακτηριστικό είναι ότι βίντεο από τη διαμαρτυρία έξω από τα νέα γραφεία των ΑΝΕΛΛ στο Μέγαρο Πάνθεον στα Χανιά που δημοσιοποιήθηκε στη σελίδα “Χανιά Παρών” έχει συγκεντρώσει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες views μέσα σε λίγες ώρες με τα σχόλια να είναι άκρως αρνητικά για τη στάση του Πάνου Καμμένου και του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Τελικώς, η Υπουργός αποφάσισε να μην υποκύψει στον επικοινωνιακό φόβο και να πραγματοποιήσει κανονικά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Χερσονήσου κ. Γιάννη Μαστοράκη.

Μάλιστα, σε συνέντευξη που έδωσε στο Ράδιο Κρήτη χαρακτήρισε όσους διαμαρτυρήθηκαν χθες το απόγευμα έξω από τα γραφεία των ΑΝΕΛ στα Χανιά “κατευθυνόμενους, ακραίους”.

Όσον αφορά τη συνάντησή της με τον κ. Μαστοράκη σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

“…η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε στη Χερσόνησο Ηρακλείου με τον Δήμαρχο Χερσονήσου κ. Γιάννη Μαστοράκη για όλα τα  θέματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Απασχόλησης και Πολιτισμού κ. Ευθύμιος Μουντράκης, και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Τσαντηράκης.

Συζητήθηκαν ειδικότερα  τα θέματα που αφορούν σε τουριστικές υποδομές μεταξύ των οποίων και το ζήτημα της μαρίνας Μαλίων, ώστε να λυθούν οι παθογένειες του παρελθόντος και να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποπεράτωση του έργου που αποτελεί ζωτικής σημασίας για την περιοχή και αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξή της.

Επίσης, συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στην δημόσια τουριστική εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειών του Υπουργείου για την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών του δομών στην Κρήτη και των προγραμμάτων μετεκπαίδευσης και κατάρτισης εποχιακά ανέργων και απασχολούμενων στον τουρισμό που θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Νοέμβριο.  Εξετάστηκαν ακόμη οι προτεραιότητες στον προορισμό που δημιουργεί η μεγάλη αύξηση της τουριστικής κίνησης άμεσα  αλλά και μακροπρόθεσμα, με στόχο την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Η κα Κουντουρά ενημερώθηκε για όλα τα θέματα που απασχολούν τους τοπικούς φορείς και  αφορούν μεταξύ άλλων την αστυνόμευση και συναρμοδιότητες με άλλα υπουργεία με στόχο την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και της ολοένα αυξανόμενης τουριστικής κίνησης.  Συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η στενή και διαρκής συνεργασία για την προώθηση όλων των αναπτυξιακών ζητημάτων.”

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...