Δεν είναι καλό να είσαι νότιος

Κανένα σχόλιο

Νότιος, αν είσαι, είσαι παρακατιανός. Ίσως είναι σύμπτωση, μα είναι πραγματικότητα σε πολλές περιπτώσεις: Το Βόρειο ημισφαίριο είναι σαφώς σε καλύτερη κατάσταση. Η Βόρειος Αμερική είναι σαφώς σε καλύτερη κατάσταση από τη Νότια. Η Βόρειος Ευρώπη είναι σαφώς καλύτερη από τη Νότια. Η Βόρεια Αφρική είναι σαφώς καλύτερη από τη Νότια, από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα. Η Βόρειος Ιταλία είναι σαφώς καλύτερη από τη Νότια.

Αφού, ενώ η πολιτική πρωτεύουσα της Ιταλίας είναι η Ρώμη, μα η οικονομική της πρωτεύουσα είναι το Μιλάνο. Και στις ΗΠΑ είναι σε καλύτερη μοίρα οι Βόρειες πολιτείες. Και στην Κρήτη μας οι Βόρειες ακτές είναι πάρα πολύ καλύτερα ανεπτυγμένες από τις νότιες. Και στη Μεσόγειο οι βόρειες ακτές είναι σε καλύτερη μοίρα από τις Νότιες.

Και στην Ασία ο πολιτισμός που ανέπτυξαν οι Βόρειοι Ασιάτες κατά την αρχαιότητα, ανήκει στο βόρειο ημισφαίριο, όχι ,όμως στην Βόρειο Ασία διότι η Βόρειος Ασία είναι η κατεψυγμένη Σιβηρία. Μόνο στη Νότια Αμερική αναπτύχθηκε κατά την αρχαιότητα αξιόλογος πολιτισμός. Η ανάπτυξη του Β. ημισφαιρίου, περισσότερο από το Νότιο μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της ευκράτου ζώνης της ξηράς στην υδρόγειο είναι εκεί και είναι κατά πολύ ευνοϊκότερη η ανάπτυξη του ανθρώπου από όσο στην διακεκουμένη και την κατεψυγμένη ζώνη.

"Sponsored links"


Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Γεννήθηκε στην κοινότητα Ασφένδου στις 31 Δεκεμβρίου 1926 και διετέλεσε για πολλά χρόνια γραμματέας της κοινότητας. Έχει συγγράψει πλήθος βιβλίων μέσω των οποίων μαθαίνουμε τα ήθη και τα έθιμα όχι μόνον των Σφακιών αλλά όλης της Κρήτης. Έργα του "Κοινότης Ασφένδου Σφακίων", "Περιπλοκάδια", "η Κρήτη στο πρόσφατο παρελθόν", "Σφακιανή Λαογραφία" κ.α. Τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το έργο του "Περιπλοκάδια" με Α΄έπαινο και το βιβλίο του "Μαντιναδοποιημένες παροιμίες τση Κρήτης" απέσπασε το Β΄έπαινο. | Περισσότερα άρθρα και δημοσιεύσεις μου θα βρείτε εδώ

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις