Δεν μειώθηκαν τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα παρά την πανδημία

Κανένα σχόλιο

Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO) προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι οι συγκεντρώσεις αερίων του θερμοκηπίου κορυφώθηκαν το 2019 και συνεχίζουν να αυξάνονται το 2020.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του WMO, «η βιομηχανική επιβράδυνση λόγω της πανδημίας CoViD-19 δεν έχει περιορίσει τα επίπεδα-ρεκόρ των αερίων του θερμοκηπίου που παγιδεύουν θερμότητα στην ατμόσφαιρα, αυξάνοντας τις θερμοκρασίες και προκαλώντας περισσότερα ακραία καιρικά φαινόμενα, λιώσιμο των πάγων, άνοδο της στάθμης των θαλασσών και οξίνιση των ωκεανών».

Ο Οργανισμός σημειώνει ότι παρά το γεγονός πως τα λοκντάουν έχουν μειώσει τις εκπομπές πολλών αερίων ρύπων, συμπεριλαμβανόμενου του διοξειδίου του άνθρακα, η γενική επίδραση στις συγκεντρώσεις του CO2 στην ατμόσφαιρα δεν είναι σημαντική.

"Sponsored links"

Επιπροσθέτως, ο Γενικός Γραμματέας του WMO καθηγητής Πέτερι Τάαλας σημείωσε πως «το διοξείδιο του άνθρακα παραμένει στην ατμόσφαιρα για αιώνες και στον ωκεανό για ακόμα περισσότερο. Την τελευταία φορά που η Γη έζησε μια συγκρινόμενη συγκέντρωση CO2 ήταν τρία με πέντε εκατομμύρια χρόνια πριν, όταν η θερμοκρασία ήταν 2-3°C θερμότερη και η στάθμη των ωκεανών 10-20 μέτρα υψηλότερη από ό,τι σήμερα. Αλλά δεν υπήρχαν 7,7 δισεκατομμύρια κάτοικοι».

Τα ανησυχητικά δεδομένα δείχνουν πως παρά το γεγονός ότι οι εκπομπές CO2 μειώθηκαν κατά 17% παγκοσμίως λόγω των λοκντάουν, η συγκέντρωση CO2 θα συνεχίσει να αυξάνεται, αν και «σε ελαφρώς μικρότερο ρυθμό».

Ο WMO επισημαίνει πως τα ευρήματα αυτά υποδεικνύουν την αναγκαιότητα μιας «διαρκούς επιπεδοποίησης της καμπύλης» μέσω πολιτικών ουδέτερου ισοζυγίου εκπομπών και επέκτασης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Πηγή: telesur

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις