Δε μπορεί ο ανεύθυνος να κουνά το δάκτυλο και να καλεί τους άλλους να αναλάβουν την ευθύνη

Κανένα σχόλιο

Γιατί αυτή είναι η απλή αλήθεια που δεν παραδέχεται η κυβέρνηση της χώρας.

Ο πρώτος ανεύθυνος όλη αυτή την περίοδο μετά την καραντίνα ήταν η ίδια η κυβέρνηση. Είναι η κυβέρνηση που διοργάνωνε φιέστες, των οποίων τα στελέχη συχνάζανε σε πανηγύρια και γιορτές δίχως να τηρούν κανένα μέτρο, που είχαν καταργήσει στην πράξη κάθε μέτρο προστασίας και που αποτύπωσαν με την πρακτική τους την εντύπωση ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει τελειώσει.

Ακόμα και η πολιτική συζήτηση που επικεντρώθηκε στη σκανδαλολογία ευνόησε την αποτύπωση στο μυαλό του μέσου πολίτη ότι έχουμε επιστρέψει σε μία άρρωστη μεν, κανονικότητα δε, πολιτικών κομμάτων που συγκρούονται για το ποιο είναι περισσότερο ή λιγότερο διεφθαρμένο.

"Sponsored links"

Ουδείς τηρούσε τα μέτρα για την πανδημία γιατί αυτό ήταν το σήμα που έδωσε το πολιτικό σύστημα. Τώρα, η κυβέρνηση ζητά “φιλότιμο” από τους πολίτες που δε μπορούν να κάνουν αλλιώς παρά να υπακούσουν και είναι έτοιμη να αποδώσει ευθύνες σε όσους δε συμμορφωθούν.

Αν μη τι άλλο είναι υποκριτικό και αποτυπώνει την αποτυχία της κυβέρνησης. Η ατομική ευθύνη είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος και μπορεί να πάρει τη μορφή του συμπολίτη μας που θρησκεύεται, του νέου που έχει ανάγκη να διασκεδάσει, του τουρίστα που θέλει να χαλαρώσει. Όμως αποκρύπτει αυτόν που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης. Μία κυβέρνηση που δεν έκανε τίποτα από αυτά που έπρεπε ώστε να διασφαλίσει την όσο γίνεται πιο ομαλή λειτουργία της κοινωνίας.

Η απλή είναι είναι ότι  “ο ανεύθυνος δε μπορεί να κουνά το δάκτυλο και να απαιτεί από όλους τους άλλους να αναλάβουν την ευθύνη που αυτός απέτυχε να αναλάβει από θέση ισχύος”.

Θα την αναλάβει ο πολίτης, όχι όμως επειδή τον καλεί η κυβέρνηση, αλλά επειδή δε μπορεί να κάνει αλλιώς.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις