Διαμαρτύρεται η Λαϊκή Συσπείρωση Καντάνου – Σελίνου για την δια περιφοράς διεξαγωγή του δημοτικού συμβουλίου

Κανένα σχόλιο

Δε συμφωνούν με τη δια περιφοράς διεξαγωγή του δημοτικού συμβουλίου τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Καντάνου – Σελίνου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν ότι:

Η πανδημία του κορονοϊου και οι απανωτές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης φαίνεται ότι άφησαν κακά κουσούρια και έδωσαν εφόδια στην δημοτική αρχή και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να ενεργούν κατά το δοκούν.

"Sponsored links"

Αποφασίζουν λοιπόν, παρά την επανειλημμένα εκφρασμένη θέση μας για την αναγκαιότητα να πραγματοποιούνται δια ζώσης τα συμβούλια σε ενδεδειγμένο χώρο, τη δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 30 Ιούνη. Το πρώτο μάλιστα θέμα κρίνεται απολύτως σοβαρό, καθώς αφορά τις εξελίξεις σχετικά με την επέκταση της ζώνης δραστηριότητας του λατομείου. Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει απασχολήσει το λαό της περιοχής και στο παρελθόν. Όπως και τότε, έτσι και σήμερα μεγάλη μερίδα του λαού διατρανώνει την αντίθεση της στην επικείμενη επέκταση της ζώνης δραστηριότητας του συλλέγοντας υπογραφές. Στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή κρίνοντας πως  το Δημοτικό Συμβούλιο-έστω και καθυστερημένα – οφείλει εμπράκτως να κινηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να «περάσει κάτω από το χαλί» ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, καταργώντας  τη δυνατότητα να εκφραστούν τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης  καλούμε τη δημοτική αρχή να καλέσει σε δια ζώσης συνεδρίαση του Δ.Σ. ώστε αυτό να απαιτήσει:

1)Να ανακληθεί η από 6/5/2020 απόφαση του Περιφερειακού Συµβουλίου Κρήτης (Αρ. Απόφασης 45/2020 και να ξανασυζητηθεί (στο Περιφερειακό Συµβούλιο) όσο αναφορά την λατοµική περιοχή Καντάνου

2) Να καταργηθεί η λατοµική περιοχή Καντάνου των 347,893 στρ. και να τροποποιηθεί – περιορισθεί αυστηρά στα 59,598 στρ..

Απαιτούμε να εξασφαλιστεί συνολικά η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου σε κατάλληλο χώρο, με κατάλληλες υποδομές δια ζώσης.

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με την Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Καντάνου-Σελίνου:

Γεωργιλάκης Γιώργος

Λιτσαρδάκης Νίκος

"Sponsored links"

Μαράκης  Βαρδής

Παπαδάκη Χαριτίνη

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις