“Διαπιστώνουμε λίγα κρούσματα σε σχέση με τους θανάτους που έχουμε”

Κανένα σχόλιο

Νομίζουμε – και το ακούμε και συχνά – ότι “πάμε καλά” στην Ελλάδα. Κι αυτό γιατί ακούμε και διαβάζουμε τα νούμερα για τα κρούσματα και τους θανάτους, κάνοντας και επιφανειακές συγκρίσεις με χώρες του εξωτερικού με όμοιο πληθυσμό με αυτό της Ελλάδας.

Το “αφήγημα” αυτό έρχεται να καταρρίψει ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, εξηγώντας ότι η αποτύπωση των κρουσμάτων “χωλαίνει” και ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική από τον αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφεται.

“Δεν έχουμε αντιληφθεί ότι τα κρούσματα που βλέπουμε είναι πολύ λιγότερα από αυτά που πρέπει να βλέπουμε. Αν το πάρω συγκριτικά με άλλες χώρες, αυτή τη στιγμή, η αποτελεσματικότητα των τεστ που κάνουμε είναι 2 με 3 φορές μικρότερη από άλλες χώρες, με τις οποίες κάνουμε σύγκριση: Αυστρία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία… που σημαίνει ότι όταν εμείς λέμε 300 και λέει και η άλλη χώρα 300, δεν είναι οι ίδιοι αριθμοί από πίσω. Εμάς είναι 2 με 3 φορές περισσότεροι.

"Sponsored links"

Κρίνοντας το λόγο των θανάτων προς τα συνολικά διαπιστωμένα κρούσματα, η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο αριθμό με μεγάλη διαφορά. Δηλαδή εμείς διαπιστώνουμε λίγα κρούσματα σε σχέση με τους θανάτους που έχουμε” – είπε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ.Δερμιτζάκης, σε συνέχεια ανάρτησής του στο Facebook, με κατατοπιστικό διάγραμμα.

πίνακας

Ο ίδιος απέδωσε το δεδομένο αυτό στο ότι, “κατά πάσα πιθανότητα, δεν έχουμε καλή διαπίστωση κρουσμάτων”.

Αναφέρθηκε όμως και στην στρατηγική που ακολουθεί η χώρα, που οπως είπε “μπορεί να βοηθάει σε κάποιες πλευρές, αλλά μας κάνει πιο τυφλούς από ότι άλλες χώρες στα κρούσματα”.

Στο πλαίσιο αυτό, “οι αναλύσεις που πρέπει να κάνουμε και τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε, πρέπει να είναι πολύ περισσότερα από τα αντίστοιχα για τον ίδιο αριθμό κρουσμάτων που έχει το Βέλγιο ή η Ολλανδία, γιατί είμαστε σε μια κατάσταση, νομίζω, πολύ χειρότερη” – ανέφερε.

Το δεύτερο στοιχείο που ανέλυσε ο κ.Δερμιτζάκης είναι η λήψη μέτρων με βάση την άποψη ότι “πάμε καλά”. “Αν δείτε τη συνολική εικόνα της χώρας, με τους θανάτους, από 1η Αυγούστου μέχρι σήμερα, είμαστε στο μέσο όρο σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Δηλαδή η λογική ότι πάμε καλά, δεν ισχύει πια. Ίσχυε στην πρώτη φάση, όμως τους τελευταίους 2 μήνες είμαστε στο μέσο όρο. Το αφήγημα ότι είμαστε καλύτεροι μας οδηγεί σε περισσότερη χαλαρότητα”.

Ο ίδιος τόνισε ότι “τα πολλά μέτρα, λεπτομερή και έκτακτα δημιουργούν σύγχυση στην κοινωνία και μικρότερη πιθανότητα συμμόρφωσης”, μην αποδίδοντας, τελικά, στο επιθυμητό.

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις