Διεξαγωγή στα Χανιά δωρεάν σεμιναρίου για τον ρυθμό και τα κρουστά

Κανένα σχόλιο

Η Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, απαντώντας στην ανάγκη για διαρκή επιμόρφωση και επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό του τόπου, υλοποιούν ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το ρυθμό και τα κρουστά, διευρύνοντας την ανάπτυξη και την προαγωγή της ρυθμικής ικανότητας και της μουσικής αντίληψης των συμμετεχόντων.

Οι εκπαιδευόμενοι θα διδαχθούν το καινοτόμο σύστημα Konnakol (την αρχαία ινδική τέχνη φωνητικής εκφοράς ρυθμικών συλλαβών) και θα συνθέτουν ρυθμικά μοτίβα τα οποία θα διδάξουν στους υπόλοιπους συμμετέχοντες, δοκιμάζοντας και ταυτόχρονα εξασκώντας τις διδακτικές τους ικανότητες και πρακτικές. Στόχος είναι να μάθουν να ενεργούν και να λειτουργούν ως μέλη ενός μουσικού συνόλου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Γενικής και Ειδικής Αγωγής όλων των ειδικοτήτων, φοιτητές, επαγγελματίες υγείας και όλους όσους επιθυμούν να αναπτύξουν προσωπικές, κοινωνικές και επαγγελματικές δεξιότητες μέσα από την διερεύνηση της σχέσης τους με τον ρυθμό, τη μουσική και τα κρουστά. Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ.

"Sponsored links"

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην πολυπολιτισμική διάσταση του προγράμματος  και στην προαγωγή της κοινωνικής-παιδαγωγικής ένταξης  των νέων μεταναστών καθώς και στην αλληλεπίδραση μεταξύ των συμμετεχόντων και στην ανάπτυξη ομαδοσυνεργατικού πνεύματος.

Το σεμινάριο διεξάγεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και συγκεκριμένα με το Εργαστήρι Ψυχολογίας και Ειδικής Αγωγής του ΠΤΔΕ του Παν/μίου, με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα  κ. Ηλία Κουρκούτα, το εργαστήριο Κοινωνικής και Οπτικής Ανθρωπολογίας με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών κ. Γεώργιο Νικολακάκη, το τμήμα Φιλολογίας, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή Θεατρολογίας του Τμήματος Φιλολογίας, κ. Μανώλη Σειραγάκη. Εισηγητής του προγράμματος είναι ο μουσικός Γιάννης Παπατζανής, τη διεργασία της ομάδας συντονίζει ο εκπαιδευτής ενηλίκων Κωστής Φλουρής ενώ για τα Χανιά συντονίζει  η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ΔΩΡΕΑΝ. Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής σε όσους το παρακολουθήσουν από το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Πνευματικό Κέντρο Χανίων, Ανδρέου Παπανδρέου 72

ΜΕΡΕΣ, ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Δευτέρα Απόγευμα  5-8μμ, 11 συναντήσεις 33  ώρες  ( 11 Χ 3 ώρες)

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

25 ενεργοί συμμετέχοντες ανά τμήμα

"Sponsored links"

ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (ΔΩΡΕΑΝ)

Δηλώστε συμμετοχή ( όνομα, επώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, τηλέφωνο και

email επικοινωνίας ) στο παρακάτω email

 rythmoskrousta@gmail.com

βάζοντας ως θέμα:

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015
  • Hip to the JiveΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 7:00 pm - 9:00 pmμε τον Farmer Fastbird
    Οδηγός μας παραγωγές και μουσικά κομμάτια από όλο τον κόσμο, παλιά και νέα, γνωστά και άγνωστα, που για εμάς ήταν, είναι και θα παραμείνουν “Hip to the Jive”. Σκοπός μας να χαλαρώσουμε, να γκρουβάρουμε, να προβληματιστούμε αλλά και να διδαχτούμε από αυτές τις περιπλανήσεις. Κεντρική φιλοσοφία της εκπομπής είναι πως υπάρχει μία γλώσσα ικανή να περιγράψει την έννοια της ελευθερίας καλύτερα από όλες της άλλες, αυτή είναι μια γλώσσα παγκόσμια και ονομάζεται Μουσική.