Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης: Τι πρέπει να κάνετε για να αντιμετωπίσετε την αφρικάνικη σκόνη

Κανένα σχόλιο

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αλλά και βάση των μετρήσεων αιωρούμενων σωματιδίων Α.Σ.10  που πραγματοποιούνται στις πόλεις του Ηρακλείου και των Χανίων, απο την Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρεια Κρήτης, για σήμερα Παρασκευή 27-3-2015 νέο κύμα αφρικανικής σκόνης επηρεάζει  την Κρήτη. Η συγκέντρωση  αιωρούμενων σωματιδίων Α.Σ.10,  αναμένεται να κυμανθεί από 50 έως 200 μg/m3, με μέση ημερήσια τιμή >50 μg/m3.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρεια Κρήτης, βάσει της ΚΥΑ με αρ. οικ. 70601 (ΦΕΚ 3272/23-12-2013 Β΄) με θέμα: «Βραχυπρόθεσμα σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια» συστήνει τα εξής:

Άτομα με αναπνευστικά προβλήματα ή καρδιοπαθείς, καθώς επίσης και παιδιά και άτομα άνω των εξήντα πέντε(65) ετών, θα πρέπει να αποφεύγουν κάθε σωματική άσκηση και δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

"Sponsored links"

Επιπλέον άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνές εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου, ενώ επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα γιατρό τους.

Γενικότερα σε κάθε πολίτη συνιστάται να αποφεύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει τον χρόνο παραμονής σε αυτούς, ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

Στα : Υγεια

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις