Δουλεύουν δήθεν για τον πολιτισμό και αναβαθμίζουν τις βάσεις

Κανένα σχόλιο

Του Νίκου Αγγελάκη

Αναμασούν τα ίδια και τα ίδια και ο τόπος μένει στα ίδια υποβαθμισμένος.

Τη μία υπογράφουν για πολλοστή φορά συμβάσεις για τα Νεώρια. Την άλλη ενδιαφέρονται για το Ιτζεδίν. Την παράλλη υπόσχονται και εξαγγέλλουν χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των πρώην Ιταλικών Στρατώνων, μέχρι την ολοσχερή καταστροφή τους από πυρκαγιά.

"Sponsored links"

Ακούμε για εκατομμύρια και εκατομμύρια δεν βλέπομε.

Παλαιότερα είχαν εξαγγείλει χρηματοδότηση για την μελέτη επαναφοράς του Αγάλματος της Ελευθερίας στο Ακρωτήρι.

Πριν από χρόνια διά πρωθυπουργικής χειρός θεμελιώθηκε το Μνημείο και Συγκρότημα της Μάχης της Κρήτης. Έκτοτε βανδαλίζεται και καταστρέφεται συστηματικά από λογής-λογής επεμβάσεις αφού έχει αφεθεί στην πλήρη εγκατάλειψη.

Πριν από χρόνια μιλούσαμε και δουλεύαμε για τα Χανιά του πολιτισμού που με την αναβάθμιση των σημαντικών μνημείων, παλιών και νέων, θα καθιερώνονταν ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Κρήτης.

Εκτός του παραπάνω, ιδιαίτερα ενοχλητική είναι η εντύπωση που αφήνουν οι εκάστοτε υπουργοί που, συνειδητά ή ασυνείδητα, επιχειρούν να βιάσουν την νοημοσύνη μας, υποτιμώντας την βάναυσα.

Μα το ίδιο δεν γίνεται με τα έργα υποδομής;

Μήπως λειτουργεί το φράγμα Βαλσαμιώτη;

Μήπως έχομε έναν ΒΟΑΚ ανάλογο των αναγκών και της προσφοράς του νησιού στην εθνική οικονομία;

Μήπως μπαίνουν οι βάσεις για κάτι το πρωτοποριακό;

"Sponsored links"

Και αυτή ακόμη η ηλεκτρική διασύνδεση είναι ένα γεγονός που εξαγγέλθηκε από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου. Λοιδορήθηκε τότε. Κάγχασαν ορισμένοι και έχυσαν το δηλητήριό τους για ένα έργο τόσο σημαντικό επειδή το προχωρούσε το ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα, που όπως αποδείχτηκε έβλεπε χρόνια μπροστά.

Ας είμαστε όμως ακριβοδίκαιοι. Γίνονται έργα υποδομής και αναβάθμισης. Γιατί να το κρύψομε άλλωστε;

Και οι βάσεις των ΗΠΑ αναβαθμίζονται και επεκτείνονται και οι Ελληνικές όπως ο Ναύσταθμος Κρήτης αναβαθμίζονται. Έτσι ο νομός μας από πολιτιστική πρωτεύουσα της Κρήτης μετατρέπεται σε αιχμή πολέμου με μία από τις πιο σύγχρονες βάσεις παγκοσμίως.

Κι αν ήτανε για το καλό μας «καημός δεν ήτανε» που λέει ο λόγος.
Πού μας βοηθάνε; Μήπως στα εθνικά θέματα που ο Τούρκος ξεσάλωσε, ή στο γόητρό μας που το ρημάζει κάθε μέρα ο θρασύς Ερντογάν;

Κρίμα τα εκατομμύρια που σκορπάμε στο ΝΑΤΟ και δεν τα δίνομε για την ανάδειξη της ιστορίας, του πολιτισμού μας και τελικά για την προκοπή του λαού μας που βρίσκεται πάλι στην μέγγενη της σύνθλιψής του.

Ένα πράγμα ίσως μας σώζει. Η ανάδειξη των μνημείων μας, ώστε να γίνουν φωτεινός φάρος για ένα μέλλον με προοπτική φωτισμένο από το ατελείωτο φως του χθες

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις