Η διοίκηση του ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου προχώρησε σε 250 «οικειοθελείς αποχωρήσεις» λόγω κορωνοϊού! – “Πιέσεις, απειλές, εκβιασμούς” καταγγέλει η Ομοσπονδία Σωματείων Μεταφορών Ελλάδας

Κανένα σχόλιο

Τραγικές καταστάσεις στο ΚΤΕΛ Χανίων καταγγέλλει η Ομοσπονδία Σωματείων Μεταφορών Ελλάδας.

Μαζικές απολύσεις και χορηγήσεις αδειών άνευ αποδοχών στο προσωπικό των ΚΤΕΛ σε διάφορες περιοχές της χώρας με αφορμή τον κορονοϊό και τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί, καταγγέλλει με επιστολή της, την οποία κοινοποιεί στην ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών αλλά και τις κατά τόπους εισαγγελικές Αρχές, η Ομοσπονδία Σωματείων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ).

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «πιέσεις, απειλές, εκβιασμούς, απολύσεις, συγκεκαλυμμένες απολύσεις με τον μανδύα της δήθεν οικειοθελούς αποχώρησης, χορήγηση αδειών με αποδοχές ή άνευ και προσπάθειες μονομερούς επιβολής συστήματος εκ περιτροπής εργασίας», όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, στην οποία υπενθυμίζεται ότι με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο έχει καταργηθεί εξολοκλήρου το πλέγμα των προστατευτικών για τους εργαζομένους διατάξεων.

"Sponsored links"

Κι αυτό τη στιγμή που ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής σε σημερινή του συνέντευξη στο OPEN TV επανέλαβε ότι όσον αφορά στα ΚΤΕΛ, δεν έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους, αλλά έχουν περιοριστεί τα δρομολόγια. Υπενθύμισε μάλιστα ότι «ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν δηλώσει επανειλημμένα πως θα υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και κυρίως των υπαλλήλων σε ειδικούς τομείς της οικονομίας που έχουν πληγεί και πρόσθεσε: Αυτό που λέμε ως κυβέρνηση είναι ότι δεν πρέπει οι επιχειρηματίες να προβούν σε βεβιασμένες κινήσεις».

Πάνω από 250 «οικειοθελείς αποχωρήσεις»

Ωστόσο η ΟΣΜΕ περιγράφει μία εντελώς διαφορετική κατάσταση όσον αφορά τους επιχειρηματίες των ΚΤΕΛ και καταγγέλλει ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει:

  • Περισσότερες από 250 “οικειοθελείς αποχωρήσεις” – απολύσεις χωρίς αποζημίωση στην επιχείρηση ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου Α.Ε.
  • Περισσότερες από 50 απολύσεις και “οικειοθελείς αποχωρήσεις” στην επιχείρηση ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου Α.Ε.
  • Χορήγηση άδειας απουσίας άνευ αποδοχών σε όλο το προσωπικό της επιχείρησης Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων Α.Ε. (εκτός των οδηγών – ιδιοκτητών).
  • Μονομερής επιβολή συστήματος εκ περιτροπής εργασίας χωρίς τη συναίνεση των εργαζόμενων και του επιχειρησιακού σωματείου στην επιχείρηση Υπεραστικό ΚΤΕΛ επαρχίας Λιβαδειάς Α.Ε. και στην επιχείρηση ΚΤΕΛ επαρχίας Θηβών Α.Ε.
  • Αναγκαστική χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών ή μη σε πολλές επιχειρήσεις ΚΤΕΛ.

Η ΟΣΜΕ καλεί «την Πολιτεία να πάρει θέση και να επιβάλει την επιστροφή των απολυμένων ή όσων χωρίς τη θέλησή τους, απ’ ότι γνωρίζουμε, υπέγραψαν δήλωση οικειοθελούς αποχώρησης». Επιπλέον καλούν τις Εισαγγελικές αρχές της κάθε περιοχής να εξετάσουν και να διερευνήσουν τους λόγους που ώθησαν εκατοντάδες εργαζόμενους την ίδια μέρα να υποβάλλουν δηλώσεις οικειοθελούς αποχώρησης.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις