Δωρεάν το αντιγριπικό εμβόλιο στις ευπαθείς ομάδες

Κανένα σχόλιο

Ποιοι δικαιούνται δωρεάν το αντιγριπικό εμβόλιο και πόσο κοστίζει;

Η περίοδος της εποχικής γρίπης πλησιάζει και ήδη στα ράφια των φαρμακείων διατίθενται τα αντιγριπικά εμβόλια. Όσον αφορά το κόστος του, η λιανική τιμή του τετραδύναμου κυμαίνεται από 10,72 έως 13,73 ευρώ, ενώ χορηγείται δωρεάν με ιατρική συνταγή στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Επισήμως ο αντιγριπικός εμβολιασμός άρχισε την 1η Οκτωβρίου και αναμένεται να διαρκέσει έως και τα μέσα Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η περίοδος της εποχικής γρίπης είναι από τον Οκτώβριο έως και τον Απρίλιο, με πιθανή έξαρση μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου.

"Sponsored links"

Το φετινό αντιγριπικό εμβόλιο (περίοδος 2019-20) παρέχει προφύλαξη έναντι του ιού της πανδημίας Α (H1N1) που εμφανίστηκε το 2009.

Το γιατί πρέπει να εμβολιαζόμαστε σε αριθμούς

Η εποχή της γρίπης καταφτάνει και όλοι οφείλουν να πάρουν τα μέτρα τους, όπως μας συμβουλεύει πάντα ο γιατρός μας. Κάτι που αποδεικνύεται και πρακτικά πια, με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Human Resources» και μας λέει για τα κοινωνικά οφέλη που έχει ο αντιγριπικός εμβολιασμός.

Οι ερευνητές βρήκαν λοιπόν πως μία αύξηση του αριθμού των εμβολιασθέντων κατά 1% θα καταλήξει σε 795 λιγότερους θανάτους κάθε χρόνο. Και θα εξοικονομήσει από το δημόσιο σύστημα υγείας κάπου 14,5 εκατ. ώρες εργασίας. «Σε οικονομικούς όρους, οι εκτιμήσεις υποδεικνύουν πως κάθε εμβόλιο αποδίδει τουλάχιστον 63 δολάρια σε κοινωνικά επιδόματα, εξαιτίας της μειωμένης θνησιμότητας, και 87 δολάρια σε όρους μειωμένης εργασιακής απουσίας», γράφει η καθηγήτρια Οικονομικών στο Πολιτειακό Πολυτεχνείο της Καλιφόρνια, Corey White.

Τα αποτελέσματά της μελέτης συμφωνούν με τα επίσημα στοιχεία που δίνει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το οποίο το 3-11% των πολιτών των ΗΠΑ νοσούν κάθε χρόνο από γρίπη, καταλήγοντας σε 12.000- 79.000 θανάτους ετησίως.

Η μελέτη καταλήγει πως τα μεγαλύτερα οφέλη από τον εμβολιασμό κατά της γρίπης έχουν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας. Και μετά τα άτομα που ανήκουν στις λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου…

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις