Δύο μικρές διαπιστώσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά, με αφορμή τη συμφωνία για το “Μακεδονικό”

Κανένα σχόλιο

Με αφορμή τη συμφωνία για το “Μακεδονικό” δύο μικρές διαπιστώσεις:

– Ποιος θα περίμενε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που πριν μερικά χρόνια μέσω του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ διοργάνωνε διήμερες διαδηλώσεις στις βάσεις της Σούδας με συνθήματα ενάντια στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σήμερα θα αποτελούσε τόσο πιστό και πολύτιμο σύμμαχο, σε τέτοιο βαθμό, ώστε να φαντάζει η Νέα Δημοκρατία, το παραδοσιακό κόμμα που τάσσεται υπέρ της ΝΑΤΟϊκής παρουσίας στην Ελλάδα, λιγότερο επιθυμητός και περισσότερο αντιδραστικός “σύμμαχος”. Ζούμε πραγματικά στην εποχή των τεράτων.

– Το ΚΚΕ, διέγνωσε, ορθώς θεωρώ, ότι όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό με το όνομα της ΠΓΔΜ γίνονται για την εξυπηρέτηση των γεωστρατηγικών συμφερόντων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και τόνισε ότι γι’ αυτό το λόγο δεν πρόκειται να υπερψηφίσει την οποιαδήποτε Συμφωνία προκύψει. Εκεί στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, κάποιο άλλο εργαλείο ανάλυσης πέραν του δίπολου εθνικισμού -αντιεθνικισμού, δεν έχουν;

"Sponsored links"

Γιώργος Παπουτσάκης

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις