Εγκαταστήθηκαν σε σπίτια στην Κρήτη οι πρώτες οικογένειες προσφύγων

Κανένα σχόλιο

Οι οικογένειες εγκαταστάθηκαν στα σπίτια όπου θα φιλοξενηθούν ενώ στη συνέχεια τους δόθηκαν πληροφορίες προκειμένου να γνωρίσουν την περιοχή όπου θα διαμείνουν και να καλύψουν τις πρώτες ανάγκες τους.

Στην Κρήτη βρίσκονται ήδη οι πρώτες οικογένειες προσφύγων που θα φιλοξενηθούν προσωρινά στο νησί μας στο πλαίσιο του προγράμματος υποδοχής με τη συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και της Αναπτυξιακής Ηρακλείου.

Πρόκειται για δέκα άτομα μονογονεϊκών οικογενειών που έφτασαν σήμερα στο Ηράκλειο και με τη βοήθεια των στελεχών που εργάζονται για τη φιλοξενία τους τοποθετήθηκαν στα πρώτα σπίτια. Συγκεκριμένα πρόκειται για τρεις μητέρες από τη Συρία με τα παιδιά τους. Το μικρότερο από τα παιδιά είναι 2,5 ετών ενώ το μεγαλύτερο 13.  Δυο από τις οικογένειες φιλοξενούνται στο ίδιο σπίτι καθώς οι δυο μητέρες γνωρίζονταν μεταξύ τους.

"Sponsored links"

Οι οικογένειες εγκαταστάθηκαν στα σπίτια όπου θα φιλοξενηθούν ενώ στη συνέχεια τους δόθηκαν πληροφορίες προκειμένου να γνωρίσουν την περιοχή όπου θα διαμείνουν και να καλύψουν τις πρώτες ανάγκες τους.

Οι πρώτοι πρόσφυγες αποφασίστηκε να εγκατασταθούν στο κέντρο και περιμετρικά, γιατί θα λειτουργήσει και η εγκατάσταση τους πειραματικά στις αφίξεις και των υπολοίπων που πρόκειται να έλθουν ενώ δεν αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα κατά την εγκατάσταση τους.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη δικτύωσης και ανάπτυξης της Αναπτυξιακής Ηρακλείου κάθε βδομάδα αναμένονται 2 με τρεις οικογένειες στην Κρήτη ενώ συνολικά μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν εγκατασταθεί 125 οικογένειες.

Όπως ανέφερε η ίδια στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ Κρήτης η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εξεύρεση σπιτιών είναι ακόμα ανοιχτή καθώς στο Ηράκλειο έχουν βρεθεί μόλις 30 σπίτια.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today