Εκδήλωση ενίσχυσης του LGBTQI+ PRIDE Κρήτης στη Rosa Nera

Κανένα σχόλιο

Την Παρασκευή 19 Μάη, από τις 21:00 στην Κατάληψη Rosa Nera θα πραγματοποιηθεί καφενείο- μπαρ οικονομικής ενίσχυσης για το LGBTQI+ PRIDE κρήτης.

Ακολουθεί το κείμενο υποστήριξης της κατάληψης από την ομάδα Φύλο και Φτερό αλλά και το κείμενο του συντονιστικού για το LGBTQ+ pride:

1.

"Sponsored links"

Η κατάληψη Rosa Νera είναι ένας επανοικειοποιημένος χώρος που δρα ως προς την εξάλειψη των κοινωνικών αποκλεισμών και την αναδιαμόρφωση των αστικών τοπίων και πληθυσμών, μακριά από την επιβολή κανόνων ύπαρξης και πρακτικών ελέγχου. Αποτελεί χώρο συνάντησης και αλληλεπίδρασης για καταπιεσμένες κοινωνικές ομάδες, μέσα στον οποίο συνυπάρχουν αλληλοστηρίζονται και ενδυναμώνονται.

Στην κατάληψη δεν είναι λίγες οι φορές που έχει δημιουργηθεί πρόσφορο έδαφος για την ελεύθερη ύπαρξη και ορατότητα των LGBTQI+ ταυτοτήτων. Η Rosa Nera στα 13 χρόνια λειτουργίας της έχει σταθεί αλληλέγγυα σε φεμινιστικούς και Λ.Ο.Α.Τ.Κ.Ι.+ αγώνες ενάντια στις επιταγές της ετεροκανονικότητας.

Είναι πάντα μαζί μας στους αγώνες και στις διεκδικήσεις μας , πάντα στηρίζοντας έμπρακτα τις δράσεις μας και συμμετέχοντας στα Pride χωρίς να έχει ποτέ ιεραρχήσει τις καταπιέσεις. Συνειδητοποιεί την σημαντικότητα και την αξία των Λ.Ο.Α.Τ.Κ.Ι.+ και φεμινιστικών πολιτικών ενισχύοντας τους πολύμορφους και πολυθεματικούς αγώνες.

Στεκόμαστε συντροφικά αλληλέγγυες/α/οι στην κατάληψη Rosa Nera και αντιτασσόμαστε σε κάθε προσπάθεια κρατικής και μη καταστολής.

Φύλο και Φτερό – Φεμινιστική / ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδα Ρεθύμνου

2.

Tο LGBTQI+ PRIDE ΚΡΗΤΗΣ είναι ένα Φεστιβάλ ορατότητας και διεκδικήσεων για την απελευθέρωση φύλου, σώματος και σεξουαλικότητας

Εδώ και δύο χρόνια έχουμε καταφέρει να πραγματοποιήσουμε το LGBTQI+ Pride Κρήτης – Φεστιβάλ Ορατότητας και Διεκδικήσεων για την Απελευθέρωση Φύλου, Σώματος και Σεξουαλικότητας, μετά τις συγκρούσεις μας με τις δημοτικές αρχές, οι οποίες αφενός στο Ηράκλειο κωλυσιέργησαν τη διαδικασία της αδειοδότησης, αφετέρου στο Ρέθυμνο ήταν ξεκάθαρα απέναντί μας στη διεκδίκηση της ύπαρξης μας στον δημόσιο χώρο. Για τρίτη συνεχή χρονιά αγωνιζόμαστε για την διεξαγωγή του φεστιβάλ, το οποίο θα λάβει χώρα στην πόλη του Ηρακλείου, στο Πάρκο Γεωργιάδη, στις 30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου. Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει ομιλίες από μέλη LGBTQI+ οργανώσεων, ενημερωτικά περίπτερα και άλλες δράσεις. Θα πραγματοποιηθούν συναυλίες και το Σάββατο 1/7 θα γίνει πορεία στους δρόμους της πόλης.

Απέναντι σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί η πατριαρχία και η έμφυλη βία, μαχόμαστε και διεκδικούμε ισότητα και ορατότητα για κάθε καταπιεσμενη ταυτοτητα που ασφυκτιά στα στενά πλαίσια της κανονικότητας. Μαχόμαστε ενάντια σε πατριαρχία, ομοφοβία, τρανσοφοβία, αμφιφοβία, αναπηροφοβία, ηλικιοφοβία, χοντροφοβία, σεξισμό, ρατσισμό, καπιταλισμό και φασισμό, για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις.

"Sponsored links"

Ως συντονιστικό του 3ου LGBTQI+ Pride Κρήτης διαλέγουμε τον δρόμο της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης, μακριά από χορηγίες ή αιγίδες, που μόνο σκοπό έχουν να χρησιμοποιήσουν την κοινότητα, κερδίζοντας πολιτική υπεραξία, είτε οικονομικά οφέλη, αποδυναμώνοντας έτσι τους αγώνες του LGBTQI+ κινήματος. Ως καταπιεσμένες/να/νοι τασσόμαστε απέναντι στην κανονικότητα, που συγκροτείται από ιεραρχίες, εφόσον αντιλαμβανόμαστε πως από αυτές προκύπτουν διαιρέσεις και διακρίσεις, διανέμονται προνόμια, δημιουργούνται ανισότητες, ελέγχονται οι επιθυμίες και τα σώματα, φυσικοποιούνται και διαχωρίζονται σε κανονικά και μη. Για αυτό, επιλέγουμε να οργανωνόμαστε με οριζόντιες διαδικασίες για να διεκδικήσουμε την ελευθερία και τα δικαιώματά μας.

Δημιουργώντας ένα ασφαλές πλαίσιο, ανάγκη που προκύπτει από την καθημερινότητα και τα βιώματά μας, διεκδικούμε την ορατότητα και την ισότιμη συνύπαρξή μας στον δημόσιο χώρο.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Ενάντια σε κανονικότητες και εξουσίες που προσπαθούν να κυριαρχήσουν επάνω στα σώματα και στις επιθυμίες μας.

LGBTQI+ PRIDE κρήτης

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today