14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Εκείνοι και εμείς

Ημερομηνία:

Του Κώστα Ντουντουλάκη

153 βουλευτές λοιπόν, που σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις δεν εκπροσωπούν σήμερα ούτε το 15% του εκλογικού σώματος, αλυσσόδεσαν από σήμερα 19/5/2017 την Ελλάδα με ένα ακόμα κατάπτυστο Μνημόνιο, το Τέταρτο στην σειρά!

Η κυβέρνηση αυτή είναι η μόνη που “κατόρθωσε” να περάσει δύο Μνημόνια -“Συμφωνίες Διακανονισμού του Χρέους”, όπως αυτοτιτλοφορούνται αυτά!

Δυο επιπλέον αυτών που διακήρυττε με απέραντη υποκρισία ως αντιπολίτευση, πως “θα καταργούσε με πράξη μία”… Τι ήθος!

Τι εκφυλισμός και διαστροφή καρεκλοκενταύρων που έχουν το απύθμενο θράσος να αυτοαποκαλούνται …”αριστεροί” ακόμα και μετά την τόσο ακροδεξιά, νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική πολιτική που φανατικά υλοποιούν!

-Όποιος έχει στοιχειώδη νοημοσύνη φυσικά δεν έχει καμία αμφιβολία ότι αν δεν επαρκούσαν οι ψήφοι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μόλις η Μέρκελ και ο Σόιμπλε θα έλεγαν, όπως στο προηγούμενο Μνημόνιο, πως αν αυτό δεν περάσει “θα διωχθεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη”, θα ψήφιζαν δαγκωτό ναι και όλα τα υπόλοιπα κόμματα που εκφοβίζουν κι εκβιάζουν τον λαό πως καταστροφή είναι τάχα η …έξοδος από την ευρωζώνη και όχι, όπως το βιώνουμε τραγικά εδώ και πάνω από μια δεκαετία, το αποικιακό μάντρωμα σε αυτήν και στην ΕΕ.

Τόσο οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,Ένωση Κεντρώων, Ποτάμι, θα παραιτούσαν την υποκριτική τους δημαγωγία και θα έπρατταν πάλι το ίδιο ακριβώς όπως στην κοινή εν μέρους όλων τους ψήφιση του Τρίτου Μνημονίου.

Πιστοί υπηρέτες του Τέταρτου (οικονομικοτραπεζιτικού τώρα) Ράιχ της δικτατορίας των τραπεζιτών όλοι οι ευρωλιγούρηδες.

Ως λαός έχουμε χρέος να εξάγουμε τα αναγκαία συμπεράσματα μέσα από τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις προσδοκιών και αυταπατών μας.

Ουδείς αλάθητος. Η σοφία μας είναι τα λάθη μας λέει ένα αρχαίο ρητό. Αρκεί να διδασκόμαστε από αυτά.

Στον βαθμό λοιπόν που (ελπίζω) θα απελευθερωνόμαστε από καλλιεργημένες φοβίες και αυταπάτες τότε μόνο θα γινόμαστε ικανοί να βάλουμε φρένο στην εξαθλίωση και το ξεπούλημα,να αλλάξουμε θετικά την πορεία της πατρίδας και της ζωής εμάς και των επόμενων γενεών.

Τότε μόνο θα μπορέσουμε να επιβάλλουμε, ως λαός σε κίνηση, ως πολίτες με κοινωνική και ιστορική συνείδηση, την συγκρότηση του επιτακτικά αναγκαίου Πλατιού, Ενωτικού, Λαϊκού Πατριωτικού γνήσια Δημοκρατικού Αντικατοχικού Μετώπου.

Μετώπου ενότητας και αγώνα που πρώτα απ όλα θα αποδώσει όλη την εξουσία στον ίδιο τον λαό μέσα από θεσμούς αφαίρεσης όλων των εξουσιών από τους νυν ή μελλοντικούς επίδοξους ανεξέλεγκτους υποτιθέμενους “αντιπροσώπους” – βο(υ)λευτές-αλλοιωτές της λαϊκής εντολής και εκάστοτε βούλησης!

Με θεσμούς που να διασφαλίζουν πως μόνο με άμεση έγκριση από τον λαό θα υλοποιείται οποιαδήποτε σημαντική πολιτική απόφαση μα και ότι όλοι οι εκπρόσωποι των εντολών λαϊκών συνελεύσεων και δημοψηφισμάτων θα είναι συνεχώς ελεγχόμενοι, ανακλητοί ανά πάσα στιγμή από αυτούς που τους όρισαν, χωρίς καμία ιδιαίτερη αμοιβή ή προνόμια και περιορισμένης θητείας.

"google ad"

Για υλοποίηση, ως πρώτο βήμα, όλων όσων έλεγαν οι κυβερνητικοί νενέκοι όταν ήταν στην αντιπολίτευση με αποδέσμευση από ΕΕ και χρεοκρατία…

Και ο ίδιος ο κυρίαρχος λαός τότε θα επιλέγει και θα επιβάλλει διαρκώς οποιαδήποτε παραπέρα βήματα μιας ριζικά διαφορετικής, διαρκώς ελεγχόμενης από αυτόν πολιτικής.

* συντ/χος δάσκαλος,κομματικά ανένταχτος, του είδους των αριστερών που θα προτιμούσαν εκτελεστικό απόσπασμα από το να υλοποιήσουν την ασκούμενη σήμερα πολιτική εθνικής υποτέλειας και κοινωνικής εξαθλίωσης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...