Εκεί στην κυβέρνηση, ακούσατε τους γιατρούς των Χανίων; Η προστασία τους είναι προστασία του κοινωνικού συνόλου

Κανένα σχόλιο

Δίχως μέτρα προστασίας οι γιατροί δίνουν τη μάχη στα νοσοκομεία για τις ζωές των συμπολιτών μας.

Είναι σοκαριστική η καταγγελία της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ νομού Χανίων εξαιτίας και της κυνικότητας που φαίνεται ότι τους αντιμετωπίζει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την καταγγελία προχθές το βράδυ στάλθηκε προς τις Περιφέρειας Υγείας της χώρας έγγραφο που απευθύνεται προς τους επαγγελματίες υγείας “για τη διαχείριση κρουσμάτων σε περίπτωση έλλειψης των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας όπως μάσκες, γάντια, γυαλιά, αδιάβροχες ρόμπες”.

"Sponsored links"

Δηλαδή, αντί το αρμόδιο Υπουργείο να κάνει ότι περνά από το χέρι του για να διασφαλίσει ότι τα κατάλληλα μέσα και μέτρα προστασίας των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού υπάρχουν και εφαρμόζονται τους στέλνει ως μέσο προστασίας… συμβουλές για το τι θα κάνουν χωρίς μέτρα προστασίας;

Είναι δυνατόν η κυβέρνηση να ρισκάρει να νοσήσει το ιατρικό δυναμικό της χώρας που λειτουργεί σε ένα υποστελεχωμένο και υποχρηματοδοτούμενο δημόσια σύστημα υγείας που θα κληθεί το επόμενο διάστημα να σηκώσει όλο το βάρος της επιδημίας;

Αν νοσήσουν οι γιατροί ποιος θα θεραπεύσει τους ασθενείς;

Και πώς γίνεται να εργαστούν οι γιατροί με καθαρό μυαλό όταν θα λειτουργούν υπό ένα διαρκές καθεστώς φόβου ότι μπορεί να μολυνθούν υπό συνθήκες τρομερής πίεσης;

Ας κοιτάξουν εκεί στην κυβέρνηση να αφήσουν τα παλαμάκια και τα μπράβο και άμεσα να κάνουν τα πολύ βασικά γιατί εφόσον ευσταθούν οι καταγγελίες, τότε τα πράγματα δεν προμηνύονται καλά.

Ας σημειώσουμε ότι οι καταγγελίες για έλλειψη προστατευτικών μέσων δεν περιορίζεται στο νομό Χανίων. Μια ματιά σε μαρτυρίες γιατρών και από άλλες περιοχές της χώρας θα σας πείσει.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις