ΕΚΛΕΚΤΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη: «Ρήματα ζωής»

Κανένα σχόλιο

Έκδοση Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου
Αρχείο – Επιμέλεια: Αντώνιος Π. Βακάκης

Γράφει ο Αρχιμανδρίτης
Ιγνάτιος Θ. Χατζηνικολάου
Θεολόγος, τ. Λυκειάρχης

Χαρισματικός και πολυτάλαντος ο κ. Αντώνιος Βακάκης. Καλλικέλαδος πρωτοψάλτης, θεολόγος και γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου. Καμάρι και εγκαύχημα. Ήθος και ύφος υψηλής αξιοπρέπειας, φιλίστορας και φιλομαθής. Σεμνύνεται η όμορη γενέτειρά του, Στροβλές Σελίου, ολόκληρος ο τόπος μας, τον καθένα μας να καταθέτει όποια καλύτερη μαρτυρία για το πρόσωπο και το έργο του. ανάμεσα στους εύχυμους καρπούς του έργου του είναι η έκδοση του πολυτελούς τόμου «Ρήματα ζωής» με τις ομιλίες του μακαριστού Δασκάλου και Επισκόπου μας Ειρηναίου Γαλανάκη.

"Sponsored links"

Είχα την ευλογία να θητεύσω παρά τους πόδας του παιδιόθεν, από το Δημοτικό ακόμη και προτού ιερωθεί, ως Μιχάλης. Υπήρξα μαθητής του ,δυστυχώς όχι μιμιτής του. Ποιος μπορούσε να φθάσει στο μεγαλείο του. Πρέπει να είσαι γεννημένος για τις βουνοκορφές. Οι ψηλές κορφές δεν είναι μόνο να τις θαυμάζομε, αλλά και να τις φθάνομε. Όμως, έχομε από κάπου να πιαστούμε και δεν είναι λίγες οι φορές που πιαστήκαμε από τον μακαριστό Ειρηναίο, που μας στήριξε και με τα ρήματα της οασιακής ζωής του μας άνοιξε ορίζοντες.

Επαινούμε το εγχείρημα του κ. Βακάκη, γιατί μας χρειάζεται ο διαχρονικός λόγος του αείμνηστου ιεράρχη Ειρηναίου, ο οποίος μας άφησε μια ιερά παρακαταθήκη και όπως σημειώνει ο άξιος διάδοχός του Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος «Η Ι. Μητρόπολίς μας με περισσή χαρά αγκαλιάζει ως ελάχιστη οφειλή εις την Ιερά παρακαταθήκη που ο αοίδημος Ιεράρχης κληροδότησε, τόσο δια του λόγου του, όσο και κυρίως δια της βιωτής και των έργων του».

Και πάλι συγχαίρομε και επαινούμε τον πολυτάλαντο κ. Βακάκη γι’ αυτό του το έργο.

Τα ρήματα ζωής, η φωνή του μεγάλου Ιεράρχου Ειρηναίου, θα είναι συντροφιά μας, λόγια Πατέρα και Ποιμενάρχου.

Ας ευφραίνεται στα ουράνια σκηνώματα και ας δέεται και για μας.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις