ΕΚΤ: Η ευρωπαϊκή οικονομία θα αργήσει να συνέλθει από την ζημιά της πανδημίας

Κανένα σχόλιο

Το φθινόπωρο του 2022 θα επανέλθει το ευρωπαϊκό ΑΕΠ στο επίπεδο του 2019, σύμφωνα με τον ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Φίλιπ Λέιν, ο οποίος πρόσθεσε ότι η κατάσταση δεν θα παρουσιάσει καμία βελτίωση τις τελευταίες εβδομάδας της φετινής χρονιάς.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Les Echos, ο ιρλανδός οικονομολόγος τόνισε ότι η περίοδος αβεβαιότητας θα συνεχιστεί όσο το εμβόλιο δεν διανέμεται μαζικά, αλλά ακόμα και τότε, η ζημιά θα είναι διαρκείας.

«Το ευρωπαϊκό ΑΕΠ δεν θα επιστρέψει στο επίπεδο του 2019 πριν από το φθινόπωρο του 2022» δήλωσε ο Φίλπ Λέιν.«Θα υπάρξουν μακροπρόθεσμες συνέπειες, για παράδειγμα στην εμπιστοσύνη και στις αποταμιεύσεις, στην επιστροφή στη δουλειά. Παρά τα εμβόλια, θα υπάρξει ζημία διαρκείας. Η ευρωπαϊκή οικονομία θα βγει από αυτή την κρίση εξασθενημένη για μεγάλη διάρκεια».

"Sponsored links"

Για τον Λέιν, «όσο το εμβόλιο δεν διανέμεται μαζικά, θα παραμένουμε σε περίοδο αβεβαιότητας. Το εμβόλιο θα επηρεάσει πάνω απ’ όλα την προοπτική του τέλους του επόμενου έτους και του 2022, όχι των επόμενων έξι μηνών».

«Αυτό που θα παρακολουθούμε στενά είναι η κυκλοφορία του ιού, που αναπόφευκτα επηρεάζει τις συμπεριφορές των καταναλωτών, περισσότερο από τα περιοριστικά μέτρα» υπογράμμισε ο Λέιν.«Το ερώτημα είναι πόσο θα διαρκέσει η πανδημία του νέου κορονοϊού. Αυτό που μοιάζει βέβαιο, αντίθετα, είναι ότι τις τελευταίες εβδομάδες του 2020 δεν θα δούμε βελτίωση.»

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις