Εμμ. Λέκκας: Πιθανότητες ακόμα και βροχής την επόμενη εβδομάδα στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Σύμφωνα με νέο κείμενο του μετεωρολόγου Εμμανουήλ Λέκκα, αίσθηση θα δημιουργήσει η εικόνα του καιρού απο τη Δευτέρα αφού ο καιρός μέχρι την Τετάρτη θα είναι περισσότερο ανοιξιάτικος παρά καλοκαιρινός με τις πιθανότητες, έστω και για ασθενή παροδική βροχή κατα τόπους στα βόρεια ορεινά της Κρήτης, κυρίως την Τρίτη και την Τετάρτη, να είναι υψηλές. Πάντως αυτό που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητό θα είναι η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας η οποία ξεκινάει μέν απο Κυριακή θα την αντιληφθούμε όμως καλύτερα απο την Δευτέρα.

Διαβάστε τι αναφέρει σε άρθρο του:

Καλός καιρός αναμένεται να επικρατήσει σε ολόκληρη τη Κρήτη κατά τη διάρκεια του ΣαββατοΚύριακου, με ήπιους Βόρειους ανέμους και κανονικές  για την εποχή θερμοκρασίες.

"Sponsored links"

Η σταδιακή εισβολή μιας ψυχρότερης αέριας μάζας από τα Βόρεια, ασυνήθιστο φαινόμενο για την εποχή, θα προκαλέσει μια μικρή αλλαγή στην εικόνα του καιρού και στην Κρήτη , κυρίως από τη Δευτέρα, με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, την σταδιακή ενίσχυση των Βορείων ανέμων από την Τρίτη και τέλος την εμφάνιση νεφώσεων, πρόσκαιρα αυξημένων στα Βόρεια του νησιού, κυρίως την Τρίτη και την Τετάρτη, με τα προγνωστικά μοντέλα να δίνουν και πιθανότητες για ασθενείς παροδικές βροχές κατά τόπους. Πάντως, οι καιρικές συνθήκες στα νότια της Κρήτης  θα διατηρηθούν πολύ καλές με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται σε λίγο υψηλότερα επίπεδα από τα βόρεια τμήματα του νησιού, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της ημέρας, και ενδεχομένως να σημειωθεί ενίσχυση των βορείων ανέμων , κατά τόπους, από Τρίτη.

Αναλυτικά ο καιρός των επόμενων ημερών :

Σάββατο και Κυριακή

Καλός καιρός,  με λίγες νεφώσεις να κάνουν την εμφάνιση τους στα βόρεια ορεινά τμήματα της Κρήτης την Κυριακή.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Β-ΒΑ διευθύνσεις στα δυτικά της Κρήτης με ένταση 3 – 4 Μποφώρ ενώ στην ανατολική Κρήτη θα πνέουν με την ίδια ένταση αλλά από Β-ΒΔ διευθύνσεις.  Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τις βραδινές ώρες του Σαββάτου και της Κυριακής οι άνεμοι θα εξασθενούν σημαντικά,  δίδοντας μία μαγική εικόνα των θαλασσών γύρω από το νησί λόγω έλλειψης κυματισμού.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί , κατά μέσο όρο, από 22 °C η ελάχιστη με τη μέγιστη για το Σάββατο να φθάνει έως  και  τους  32°C , με εξαίρεση τα νότια τμήματα όπου οι μέγιστες τιμές θα είναι 2 έως και 3 βαθμούς υψηλότερες. Την Κυριακή αναμένεται μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας έως και 2°C , κυρίως στα βόρεια τμήματα του νησιού.

Δευτέρα 17 Ιουλίου

Καλός καιρός με λίγες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά τμήματα της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές διευθύνσεις στα δυτικά της Κρήτης με εντάσεις έως και 4 Μποφώρ, ενώ στα Ανατολικά η ένταση τους θα φθάνει στα 2 – 3 Μποφώρ.

"Sponsored links"

Η θερμοκρασία αναμένεται να υποχωρήσει ακόμη περισσότερο με τη μέγιστη να είναι κάτω από τους 30°C.

Τρίτη και Τετάρτη

Περισσότερο Άνοιξη θα θυμίζει το σκηνικό του καιρού την Τρίτη και την Τετάρτη, κυρίως στα βόρεια τμήματα της Κρήτης.  Λίγες νεφώσεις , πρόσκαιρα αυξημένες, με μία μικρή προς το παρόν πιθανότητα να σημειωθούν κάποιες ασθενείς παροδικές βροχές κατά τόπους, πάντα σε βόρεια τμήματα του νησιού.

Οι άνεμοι θα στραφούν από Βόρειες διευθύνσεις με μία τάση σταδιακής ενίσχυσης στα πελάγη, φθάνοντας έως και 6 Μποφώρ. Πάντως, δεν αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες του νησιού.  Από την άλλη όμως, αναμένεται να προκληθεί ένας σημαντικός κυματισμός στις βόρειες ακτές της Κρήτης.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περεταίρω πτώση.

Από την Πέμπτη επανέρχεται και πάλι το καλοκαιρινό σκηνικό με τη θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακά υψηλότερες τιμές , σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Φαίνεται όμως να διατηρείται  το ενισχυμένο βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο, διατηρώντας  παράλληλα και σημαντικό κυματισμό στις βόρειες ακτές.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική του αρχή, η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή. Ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today