Εν μέρει αθώωση Αμβροσίου ζητεί ο Εισαγγελέας για το ομοφοβικό «Φτύστε τους»

Κανένα σχόλιο

Oι αλλαγές που έφερε ο νέος Ποινικός Κώδικας «επιβάλλουν», κατά τον εισαγγελέα Παναγιώτη Μπρακουμάτσο, την εν μέρει αθώωση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου, για την ανάρτησή του με ομοφοβικό περιεχόμενο (σς: καταφερόταν κατά των ομοφυλοφίλων και είχε γράψει το περιβόητο «φτύστε τους») για την οποία είχε καταδικαστεί σε 7 μήνες φυλάκιση, με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση του κ. Μπρακουμάτσου στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων πρέπει να αθωωθεί για το αδίκημα της κατάχρησης αξιώματος: «Με τον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα καταργήθηκε το άρθρο του προισχύσαντος για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος. Στην προκειμένη περίπτωση ο αναιρεσίων  (σ.σ ο  κ.Αμβρόσιος ) καταδικάστηκε για το έγκλημα αυτό και του επιβλήθηκε ποινή 5 μηνών και συνολική ποινή 7 μηνών. Ενόψει αυτών   πρέπει να εφαρμοστεί η επιεικέστερη διάταξη, να αναιρεθεί η προσβαλλόμενη απόφαση και κατά το μέρος αυτό να κηρυχθεί αθώος ο αναιρεσίων και να αφαιρεθεί η ποινή των 5 μηνών».

Ωστόσο, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε να απορριφεί η αίτηση αναίρεσης του Μητροπολίτη ως προς το σκέλος της καταδίκης του με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο καθώς και οι άλλοι προβαλλόμενοι λόγοι αναίρεσης της απόφασης εκ μέρους του Μητροπολίτη,ο οποίος ήταν παρών στη δικαστική αίθουσα.

"Sponsored links"

Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής επισήμαναν ότι το αδίκημα της κατάχρησης αξιώματος, μετά την κατάργηση του άρθρου τυποποιείται σε άλλο άρθρο του Ποινικού Κώδικα που τιμωρεί τη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια. Και ως εκ τούτου λόγω του ρατσιστικού υποστρώματος δεν τίθεται ζήτημα αποποινικοποίησης του αδικήματος. «Δεν είναι κάθε λόγος ρατσιστικός. Αν δεν είναι αυτός δεν είναι κανένας» τόνισε η πολιτική αγωγή.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος είχε αθωωθεί σε πρώτο βαθμό, αλλά ο εισαγγελέας Εφετών Πατρών και η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου άσκησαν έφεση κατά την εκδίκαση της οποία καταδικάστηκε. Πλέον αναμένεται σε λίγους μήνες η έκδοση της απόφασης του Αρείου Πάγου.

ethnos.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις