19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Επανάσταση στην μελισσοκομία: μέλι κατευθείαν από την κυψέλη – 13.000.000 δολλάρια μέσω indiegogo για την εφεύρεση | Βίντεο

Ημερομηνία:

Το Flow Hive είναι μια επαναστατική εφεύρεση, μια κυψέλη μελισσοκομίας, η οποία επιτρέπει στον μελισσκοκόμο την συγκομιδή μελιού χωρίς να ανοίγει την κυψέλη και με την ελάχιστη δυνατή διατάραξη των μελισσών!

Το καινοτόμο αυτό προϊόν που αλλάζει τα δεδομένα στην οικιακή αλλά και εμπορική μελισσοκομία έχει ήδη μαζέψει πάνω από 13 εκατομμύρια δολλάρια στη διαδεδομένη πλατφόρμα crowdfunding Indiegogo και μπορείτε να το προπαραγγείλετε και εσείς.

Μέσω της ιστοσελίδας που εξειδικεύεται σε θέματα μελισσοκομίας melissokomos.gr δοκιμάστηκε η συσκευή.

Δείτε τι γράφουν:

Προέκυψαν κάποια ερωτηματικά που κυρίως ήταν τι γίνεται με την ωρίμανση του μελιού, τι θα γίνεται αν κάποιοι μας κλέβουν τα γυαλάκια με το μέλι, γιατί οι μέλισσες δεν καταλαβαίνουν ότι χάνουν το μέλι, τι θα γίνει αν γεμίσουν τα γυαλάκια και δεν είμαστε εκεί, τι θα γίνει με την παραδοσιακή μελισσοκομία, ή ότι είναι φύση αδύνατον να λειτουργήσει κάτι τέτοιο κτλ κτλ.

Δόθηκαν λοιπόν απαντήσεις πιστεύω στα περισσότερα ερωτήματα μετά την δημοσίευση λεπτομερειών από την πλευρά των εφευρετών της αυτόματης κυψέλης.

Αν θέλετε την άποψη μου, θα πω ότι μόλις είδαμε την αρχή…

Η πατέντα αυτή το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκοκαλιστεί και θα βελτιωθεί σε απίστευτα μεγάλο βαθμό από άλλους ή και τους ίδιους εφευρέτες.

Έχω την αίσθηση δηλαδή ότι αυτή θα αποτελέσει την βάση μιας νέας μελισσοκομίας που ανατέλλει και που πολλοί ίσως δεν την προλάβουμε, όμως είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι με αυτήν θα πορευτούν οι επόμενες γενιές είτε μας αρέσει αυτό είτε όχι.

Ας δούμε λοιπόν την αυτόματη κυψέλη.

Η Αυτόματη κυψέλη σύμφωνα με την ομάδα που την δημιούργησε δεν λειτουργεί όποτε γουστάρει αυτή, αλλά όποτε ο μελισσοκόμος το θελήσει.
Όταν με λίγα λόγια ο μελισσοκόμος κρίνει ότι η κυψέλη έχει αρκετό μέλι που έχει ωριμάσει από πλευράς υγρασίας κτλ πηγαίνει με τα εργαλεία του και τα δοχεία του να συλλέξει το μέλι.

Οι αυτόματη κυψέλη στηρίζεται εξολοκλήρου σε τεχνητές κηρήθρες τα κελιά των οποίων κλειδώνουν και συγκρατούν το μέλι στο εσωτερικό τους, και ξεκλειδώνουν επιτρέποντας στο μέλι να κυλίσει σε ελεύθερη ροή προς τα κάτω για να εξέλθει στην συνέχεια της κυψέλης.

Ο μελισσοκόμος με ένα εργαλείο σαν μανιβέλα ξεκλειδώνει την κάθε κηρήθρα ξεχωριστά.

Το μέλι μπορεί να συγκεντρωθεί σε διάφορα δοχεία καθαρό  φιλτραρισμένο και έτοιμο προς βρώση.

"google ad"

Μελλοντικά ίσως δούμε όλες οι κηρήθρες μαζί να ξεκλειδώνουν με μια κίνηση.

Στη συνέχεια και αφού τελειώσει η ροή του μελιού κλειδώνουμε ξανά τις κηρήθρες που είναι έτοιμες να γεμίσουν ξανά.

Όσο για την τιμή μιας δεκάρας κυψέλης τύπου Langstroth αυτή είναι αρκετά προσιτή στα 360$ περίπου 300 Ευρώ δηλαδή κομπλέ, χωρίς μέλισσες εννοείται.

Η κυψέλη είναι συμβατή στις διαστάσεις της με όλες τις κλασικές κυψέλες που υπήρχαν έως τώρα, πλαστικές, ξύλινες κτλ.

Πιστεύω ότι λογικά ο εμβρυοθάλαμος της κυψέλης είναι κλασικού τύπου, με κηρήθρες από φυσικό κερί κτλ, και ότι πάνω από τον εμβρυοθάλαμο μπαίνει διάφραγμα και μελιτοθάλαμος αυτόματης ροής.

dvjydpdrkgamalwiua7r

Στις λεπτομέρειες του προϊόντος δεν αποσαφηνίζεται αν ο μελισσοκόμος μπορεί να κάνει επιθεώρηση στον μελιτοθάλαμο, αν και θεωρώ ότι θα πρέπει να την έχει αυτή την δυνατότητα για ευνοήτους λόγους.

Φίλες και φίλοι στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την παρουσίαση της νέας Αυτόματης Κυψέλης τύπου Ροής όπως την ονομάζουν.

Γίνεται αναφορά στο πως γινόταν ο τρύγος έως τώρα και πως θα είναι στο εξής με την χρήση της νέας κυψέλης.

Όπως ήδη είπα το μέλλον ήδη άρχισε να φαίνεται, δεν πιστεύω όμως ότι θα είναι αυτό που βλέπουμε σε αυτό το βίντεο αλλά μια νέα πολύ πιο βελτιωμένη έκδοση οπωσδήποτε όμως με αυτές τις δυνατότητες και ακόμα μεγαλύτερες…

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=WbMV9qYIXqM”]

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=xaoIIlhBb3Q”]

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=dp8dgMItzKE”]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη...

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαρινάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...