Επιμένει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων για τα σκελετωμένα μουλάρια στο Φαράγγι της Σαμαριάς: “Γέρασαν και τα εγκατέλειψαν στην τύχη τους”

Κανένα σχόλιο

Απάντησή έδωσε στη δημοσιότητα ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων στο δελτίο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τα υπέργηρα άλογα στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Στην ανακοίνωσή της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση σημείωνε ότι τα δύο μουλάρια έμειναν στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς για να μην ταλαιπωρηθούν απαντώντας με αυτό τον τρόπο στις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για εγκατάλειψή των ζώων δίχως τροφή στο Φαράγγι.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονταν στην απάντηση της, τα δύο ζώα είναι υπερήλικα (45 και 40 ετών περίπου), διαβιούν ελεύθερα στη νότια είσοδο του Εθνικού Δρυμού, κοντά στη θέση “Πόρτες”, με εποπτευόμενη παραμονή τους στο χώρο και με τακτικό εφοδιασμό τροφής των στάβλων, πέραν της φυσικής τροφής που βρίσκουν.

"Sponsored links"

Υπογραμμίζεται ακόμα ότι “η επιλογή της παραμονής τους στο φυσικό χώρο έγινε καθώς αξιολογήθηκε ότι, η μεταφορά τους με ειδικό κλωβό στα Χανιά ενέχει τον κίνδυνο της υπέρμετρης καταπόνησης, λόγω της προχωρημένης ηλικίας τους, και εν κατακλείδι τον κίνδυνο της ζωής τους”.

Σήμερα, ο φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων απαντά αμφισβητώντας την απάντηση που έδωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση:

Λένε ότι μια φωτογραφία ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις.

Δεν υπάρχει άνθρωπος που θα δει αυτές τις φωτογραφίες ή θα ενημερωθεί ότι αυτά τα υπέργηρα άλογα πέρασαν όλο το βαρύ χειμώνα στο φαράγγι και θα πει , ότι όλα έγιναν σωστά…

Πλην της Αποκεντρωμένης Διοίκησης νομού Χανίων .

Είναι η πρώτη φορά που ένα περιστατικό κακομεταχείρισης ζώων απασχόλησε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Χανίων σε βαθμό μάλιστα να βγάλει ανακοίνωση, παρόλο που και στο παρελθόν έχουμε αναφέρει περιστατικά που αφορούν σε ζώα που είναι της αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Δασών Χανίων.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν:

Γιατί η σχηματισθείσα δικογραφία είναι κατ΄ αγνώστων αφού ο ιδιοκτήτης των ζώων είναι γνωστός και είναι μια δημόσια υπηρεσία;

"Sponsored links"

Γιατί δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτόφωρου, όπως σε όλους τους άλλους κοινούς ανθρώπους;

Για τους πιο δύσπιστους όμως θα παραθέσουμε και κάποια άλλα στοιχεία, που διαψεύδουν την προσπάθεια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να καλύψει την υπηρεσία της .

Αναφέρονται στην ιππίατρο της Animal Action κα Ελίζα Γκέσκου ,την οποία γνωρίζουμε χρόνια και πολλές φορές μαζί επιβλέπαμε εθελοντικά τα άλογα του φαραγγιού.

Μιλήσαμε μαζί της .

Επικοινώνησαν μαζί της μετά την επιστολή μας και δε διαφώνησε να παραμείνουν στο φαράγγι, εφόσον τα ζώα σταβλίζονταν και σιτίζονταν καθημερινά όλο το χειμώνα και μάλιστα το ένα εξ αυτών αυτών-η Αντριάννα- έπαιρνε ειδική διατροφή που από το Μάρτιο του 2018 είχε υποδείξει-όταν την εξέτασε στο φυτώριο της Χρυσοπηγής και όχι στο φαράγγι.

Αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης, ότι αποφασίστηκε τα ζώα να παραμείνουν στο φαράγγι, καθώς η μεταφορά τους θα τα καταπονούσε και υπήρχε κίνδυνος για την υγεία τους.

Μα τι πόνος αλήθεια για τα ζώα!!!

Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί τα υπέργηρα ζώα, αφού αποσύρθηκαν από την ενεργό υπηρεσία, λόγω ηλικίας, δεν απομακρύνθηκαν νωρίτερα από το φαράγγι, όταν δε θα υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή τους λόγω της μεταφοράς;

Για ποιο λόγο ξαναγύρισαν στο Δρυμό και δεν αναζητήθηκε κάποιος χώρος-ακόμα και σε συνεργασία με φιλοζωικούς φορείς-όπου θα μπορούσαν ήρεμα να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους ;

Γιατί μεταφέρθηκαν από το φαράγγι τα παραγωγικά και νεαρά μουλάρια, αφού κατ΄ αυτούς στο φαράγγι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ευζωούν κατά τους χειμερινούς μήνες ;

Η απάντηση στα παραπάνω είναι μία και πάρα πολύ απλή. Γιατί τα χρησιμοποίησαν στην ακμή τους και όταν γέρασαν τα εγκατέλειψαν στην τύχη τους. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες, που κανένας δε μπορεί να πιστέψει .

Εμείς μετά την ενημέρωση μας,αναζητήσαμε και έχουμε βρει την καλύτερη λύση για τα ζώα στη δύση της ζωής τους, φροντίσαμε δε να ταϊστούν και να ταΐζονται με την συμβολή του Στρατηγού Αντώνη Ρουτζάκη, μέχρι να μπορέσουν να βγουν από το φαράγγι και ελπίζουμε να υπάρξει συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών ώστε να επιτευχθεί.

Ως φορείς προσδοκούμε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα κάνουν το καλύτερο δυνατό,ώστε να εξασφαλιστεί η ευζωία αυτών των ζώων,κάτι το οποίο ήταν και ο σκοπός μας εξαρχής.

Σύλλογος “η προστασία των ζώων”

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ)

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις