Επιμελητήριο Χανίων: “Νέο Lockdown Θα Είναι Καταστροφικό!”

Κανένα σχόλιο

Ενάντια στην επιβολή νέου lockdown τάσσεται το Επιμελητήριο Χανίων. Με κείμενο το οποίο υπογράφει ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ κ. Αντώνης Ροκάκης ζητά την τήρηση των μέτρων από όλους ώστε να διασφαλιστεί ότι δε θα επιβληθεί ένα νέο λοκντάουν το οποίο όπως αναφέρετι στον τίτλο του κειμένου “θα είναι καταστροφικό”:

Η Επιχειρηματική Κοινότητα του τόπου μας, στο πλευρό της Χανιώτικης κοινωνίας, εξακολουθεί να δίνει πιο ενωμένη και πιο αποφασισμένη από ποτέ την εξαιρετικά κρίσιμη μάχη με την πανδημία Covid-19 και τις πολύπλευρες επιπτώσεις της.

Πρόσφατα κατορθώσαμε με ωριμότητα να «απεγκλωβιστούμε» από τα σκληρά περιοριστικά μέτρα. Μετά από πολλές εβδομάδες συλλογικής προσπάθειας περιορίσαμε δραστικά την έξαρση των κρουσμάτων, η οποία καταγράφηκε τον περασμένο Αύγουστο και Σεπτέμβριο στον τόπο μας

"Sponsored links"

Τα Χανιά βρίσκονται σήμερα στο λιγότερο «επώδυνο» επίπεδο «επιτήρησης» (κίτρινο), ως προς την υγειονομική τους ασφάλεια και την ένταση των περιοριστικών μέτρων. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε πλέον εξαντλήσει τις αντοχές μας στη Χανιώτικη Κοινωνία και Οικονομία.

Είναι επιβεβλημένο να διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο τη συνέχιση της λειτουργίας κρίσιμων κλάδων της Οικονομίας των Χανίων, όπως το Λιαεμπόριο, Χονδρεμπόριο, Εστίαση, Ξενοδοχεία, Κομμωτήρια, Βιοτεχνία.

Να εφαρμόσουμε με απόλυτη αξιοπιστία και συνέπεια από σήμερα, Τρίτη 03 Νοεμβρίου, τα νέα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στα Χανιά και στο τμήμα της Ελληνικής επικράτειας που ανήκει στο επιπέδο Α, όπως ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό στο πρόσφατο διάγγελμά του με σκοπό την «αναχαίτιση» της νέας έξαρσης κρουσμάτων:

1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους
2. Περιορισμός κυκλοφορίας από 00:00-05:00, με εξαίρεση για λόγους εργασίας και υγείας
3. Απαγόρευση επιβίβασης σε ΜΜΜ χωρίς μάσκα
4. Υποχρεωτική τηλεργασία σε ποσοστό τουλάχιστον 50%, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα
5. Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα ΑΕΙ. Εξαιρούνται μόνον οι κλινικές και τα εργαστήρια των τελειόφοιτων φοιτητών.
6. Αναστολή επισκεπτηρίου σε όλες τις δομές Πρόνοιας, πχ Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων

Αντώνης Ροκάκης

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live