Επιστρέφουν στη φυλακή αλλά αποφυλακίζονται σύντομα για τους μετανάστες στις σπηλιές

Κανένα σχόλιο

Σε δεύτερο βαθμό εκδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης η υπόθεση με τους 113 μετανάστες και πρόσφυγες που είχαν βρεθεί σε σπηλιές και στάνες τον Μάρτιο του 2017

Οι διακινητές είχαν ουσιαστικά «θάψει» τους ανθρώπους, καταδικάζοντάς τους να είναι ζωντανοί-νεκροί, σε απόκρημνες σπηλιές και σε στάνες που παρέπεμπαν σε «ποντικότρυπες».

Από τους κατηγορούμενους, σε δεύτερο βαθμό οχτώ καταδικάστηκαν ενώ δυο αθωώθηκαν. Αθώοι κρίθηκαν οι δυο Κρητικοί που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση, εκ των οποίων ο ένας αστυνομικός.

"Sponsored links"

Σε ο,τι αφορά στους οχτώ καταδικασθέντες, το Εφετείο τους αναγνώρισε ελαφρυντικά.

Σε τέσσερις επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από 41 έτη έως 74 έτη ωστόσο εκτιτεα είναι τα 8 χρόνια.

Στους υπόλοιπους επιβλήθηκαν ποινές από 4 έτη έως 6 έτη. Η απόφαση του δευτεροβάθμιο δικαστηρίου ικανοποίησε τους συνηγόρους υπεράσπισης αφού και όσοι επιστρέψουν στη φυλακή, θα αποφυλακιστούν σύντομα.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις