Εργατικό Κέντρο Χανίων: Με την απόφαση της ΔΕΥΑΧ να μην προσλάβει δύο ανθρώπους επειδή είναι ανάπηροι οδηγούμαστε ολοταχώς στον Μεσαίωνα

Κανένα σχόλιο

Ένα πρωτοφανές κρούσμα ρατσισμού σημειώθηκε στη ΔΕΥΑΧ, όπου πριν λίγες μέρες το ΔΣ της επιχείρησης αποφάσισε πως δε θα προσληφθούν δύο εργαζέμενοι με αναπηρία, παρά την έγκριση της πρόσληψής τους από τον ΑΣΕΠ, καθώς ο εσωτερικός κανονισμός της επιχείρησης απαγορεύει την πρόσληψη ανάπηρων ως εργατοτεχνικό προσωπικό.

Μετά την αντίδραση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, που κάλεσε το Δήμο Χανίων και την εταιρεία να ανακαλέσουν την απάνθρωπη και απαράδεκτη απόφαση, που στερεί από ανάπηρους μια από τις ελάχιστες δυνατότητες εργασίας που τους δίνονται και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ν. Χανίων με ανακοίνωση που έδωσε τη δημοσιότητα ζητά να βρεθεί τρόπος ώστε να προσληφθούν οι δύο εργαζόμενοι, που προσελήφθησαν μέσα ΑΣΕΠ.

Αναφέρεται σχετικά:

"Sponsored links"

Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων εκφράζει την δυσαρέσκειά του για την απόφαση της ΔΕΥΑΧ , με την οποία δεν δέχεται να προσλάβει δύο συναδέλφους, συνδημότες μας.

Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Χανίων στις 22 Αυγούστου, ακύρωσε την πρόσληψη των δύο συναδέλφων συνδημοτών μας, παρά το γεγονός ότι οι παραπάνω συνάδελφοι βάση αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ/2018, θα έπρεπε να διοριστούν στην ΔΕΥΑΧ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΧ προέβη σε αυτή την απόφαση λόγω του εσωτερικού κανονισμού της επιχείρησης (ΔΕΥΑΧ), ο οποίος και απαγορεύει την πρόσληψη ατόμων με ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο του 50%, στην συγκεκριμένη θέση (εργάτες γενικών καθηκόντων).

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις συγκεκριμένες θέσεις προβλεπόταν πρόσληψη ανθρώπων με αναπηρία.

Επίσης οι συνάδελφοι προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ, που έχει και την αποκλειστική αρμοδιότητα να κρίνει τη νομιμότητα της πρόσληψης.

Προκηρύξεις και θέσεις εργασίας που δίνουν τη δυνατότητα να προσλαμβάνονται εργαζόμενοι με κάποιο ποσοστό αναπηρίας είναι ελάχιστες και αν με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο ακυρώνονται και μάλιστα από μία ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, οδηγούμαστε κυριολεκτικά στον μεσαίωνα. Πολύ περισσότερο όταν στη ζούγκλα της λεγόμενης ελεύθερης αγοράς εργασίας, ένας ιδιώτης δεν θα πάρει έναν εργαζόμενο με αναπηρία.

Καλούμε τον Δήμο Χανίων (στον οποίο ανήκει η ΔΕΥΑΧ), το νέο δήμαρχο και το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Χανίων, να δείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο και να βρουν τρόπο ώστε να προσληφθούν οι συνάδελφοι σύμφωνα με τις ανάγκες τις επιχείρησης και των συναδέλφων.

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων θα είναι δίπλα στους δύο συναδέλφους μέχρι να δικαιωθούν.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις