Εφυγε το πυροσβεστικό ελικόπτερο Ericsson από την Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Το μεγάλο πυροσβεστικό ελικόπτερο Ericson, το οποίο επιχειρούσε για δύο μήνες στο νησί, έφυγε από την Κρήτη, προκειμένου να μεταφερθεί σε άλλη περιοχή.

Η δυνατότητα πολλαπλών ρίψεων με βολές ακριβείας έχει καθιερώσει το ελικόπτερο Ericsson ως το πλέον ενδεδειγμένο μέσο αεροπυρόσβεσης σε κατοικημένες περιοχές, καθώς η δυνατότητα ελέγχου της ποσότητας νερού σε κάθε ρίψη δεν θέτει σε κίνδυνο τις ζωές και τις περιουσίες των κατοίκων.

Το Ericsson θα αντικαταστήσουν δύο μικρότερα ελικόπτερα τύπου Kamov, το ένα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και το άλλο στο αεροδρόμιο Χανίων.

"Sponsored links"

Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα  μπορούν να μεταφέρουν νερό βάρους περίπου 4 τόνων με τους ειδικούς κάδους ενώ να σημειωθεί πως από την στιγμή που θα δοθεί η εντολή στο πλήρωμα για να επιχειρήσει σε κατάσβεση πυρκαγιάς, απαιτείται χρονικό διάστημα περίπου 20 λεπτών για να σηκωθούν στον αέρα αλλά παραμένουν περιορισμένων δυνατοτήτων.

Υπενθυμίζεται πως η ανακοίνωση της αποχώρησης του Ericson, είχε προκαλέσει αντιδράσεις από την Περιφέρεια και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης είχε ασκήσει πίεση στον υπουργό, προκειμένου να παραμείνει το Ericsson στην Κρήτη, καθώς η αντιπυρική περίοδος συνεχίζεται ακόμη ενώ συμπλήρωσε ότι η Κρήτη χρειάζεται ένα τέτοιο ελικόπτερο.

Ο Γιάννης Μαραγκάκης, Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, δήλωσε ικανοποιημένος από το έργο του Ericsson στην Κρήτη και τόνισε ότι θα ήταν ένα πολύ καλό εργαλείο στα χέρια των πυροσβεστικών αρχών.

 

efsyn.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015
  • #kritifm1015 playlistΠΕΜΠΤΗ, 7:00 pm - 9:00 pmΕπιλεγμένα tracks από τους παραγωγούς και εξωτερικούς συνεργάτες του #kritifm1015