Ηλεκτρονικοί χαφιέδες σε δρόμους και διαδηλώσεις για την καταγραφή του «εχθρού» λαού

Κανένα σχόλιο

«Μεγάλος αδελφός» κατά του εχθρού λαού. Με τη βούλα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την υπογραφή της Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Σακελαροπούλου, νομιμοποιείται και μπαίνει σε εφαρμογή η  χρήση συστημάτων παρακολούθησης με λήψη και καταγραφή ήχου ή εικόνας, περιλαμβανομένων μη σταθερών καμερών, φορητών ή κινητών παντός είδους, drones στις συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις , πολιτικές/κομματικές!!!

Οι ηλεκτρονικοί χαφιέδες είναι εδώ. Στην υπηρεσία του αστικού κράτους, των υπηρεσιών και των μηχανισμών του. Συγκεκριμένα νομιμοποιείται η λήψη εικόνας πλήρους εποπτείας των διαδηλώσεων, ενώ προβλέπεται επεξεργασία δεδομένων ήχου κατ’ εξαίρεση, με σκοπό τον εντοπισμό και «την αναγνώριση προσώπων που εμπλέκονται σε αξιόποινες πράξεις». Βέβαια κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τη χρήση του υλικού που θα κάνουν οι κάθε τύπου κρατικές υπηρεσίες και οι δυνάμεις καταστολής!

Η εγκατάσταση και λειτουργία σταθερών, περιστρεφόμενων ή κινητών συστημάτων επιτήρησης, σε χώρους και κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ΦΕΚ όπου δημοσιεύτηκε το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, «είναι επιτρεπτή με ειδικώς αιτιολογημένη απόφαση του υπεύθυνου επεξεργασίας, κατόπιν έγκρισης του αρμόδιου εισαγγελέα πρωτοδικών, εφόσον έχει γνωστοποιηθεί στον οργανωτή της συνάθροισης και τους μετέχοντες σε αυτή (…)».

"Sponsored links"

Ειδικότερα το Προεδρικό Διάταγμα υπ΄αριθμ. 75 (1) με τίτλο «Χρήση συστημάτων επιτήρησης με τη λήψη ή καταγραφή ήχου ή εικόνας σε δημόσιους χώρους» (ΦΕΚ Α΄, Αρ. Φύλλου 173-10.9.2020), αποτελεί το νέο όπλο στη φαρέτρα της κυβέρνησης με στόχο την ακόμα παραπέρα καταστολή του εργατικού κινήματος και των λαϊκών κινητοποιήσεων.

Η χρήση συστημάτων παρακολούθησης στους δημόσιους χώρους και η επεξεργασία δεδομένων για πρόσωπα που θα συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις αποτυπώνει το αυταρχικό πρόσωπο της κρατικής εξουσίας.

Σύμφωνα με το άρθρο 4 του Προεδρικού Διατάγματος υπεύθυνες Αρχές για την επεξεργασία των δεδομένων είναι:

— Η Ελληνική Αστυνομία,

— Το Πυροσβεστικό Σώμα και

— Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

imerodromos.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις