Ημερίδα για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

«Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στα Χανιά» είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου το Επιμελητήριο στην αίθουσα διαλέξεων «Δημοσθένης Γαγάνης» του φορέα (4ος όροφος).

Στους στόχους και το πρόγραμμα της ημερίδας αναφέρθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 11 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Γιάννης Μαργαρώνης παρουσία του Οικονομικού Επόπτη του φορέα Βασίλη Καλοτεράκη.

Όπως είπε ο κ. Μαργαρώνης αυτή η Ημερίδα σχεδιάστηκε να προσφέρει δύο αποτελέσματα:

"Sponsored links"

 1. Να παρουσιαστεί μια σύντομη επισκόπηση της παρούσας κατάστασης ανά Θεματική Ενότητα, όσον αφορά τα τρέχοντα προγράμματα του Επιμελητηρίου, τα σχέδια περιφερειακής ανάπτυξης και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι περιφερειακές ΜμΕ
 2. Να συζητηθούν οι διεθνείς και ευρωπαϊκές βέλτιστες πρακτικές ανά θεματική ενότητα που εφόσον εφαρμοστούν τοπικά, θα επιτρέψουν στις ΜμΕ να γίνουν πιο ανταγωνιστικές.

Θα υπάρξουν τέσσερις θεματικές ενότητες:

  • Αγροτική Παραγωγή και Μεταποίηση,
  • Βιομηχανία, Βιοτεχνία και Εμπόριο
  • Υπηρεσίες και Τουρισμός και
  • Νέα & Καινοτομική Επιχειρηματικότητα

Κάθε θεματική ενότητα θα διαρκέσει 2 ώρες ενώ πριν από τις συζητήσεις της κάθε ενότητας, θα υπάρξουν σύντομες ενημερωτικές παρουσιάσεις, συνολικής διάρκειας 30 λεπτών ανά ενότητα.

Καινοτομία

Για πρώτη φορά, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ, υλοποιώντας τον προαναφερόμενο διττό στόχο μας για ενημέρωση και συζήτηση νέων πολιτικών και μέτρων, πριν τη συζήτηση σε κάθε θεματική ενότητα, προβλέψαμε να υπάρξουν σύντομες εισηγήσεις όπου επιδιώκουμε να παρουσιαστεί η σημερινή κατάσταση του κάθε τομέα της οικονομίας.

Σε αυτές τις εισηγήσεις παρουσιάζονται αφενός οι δράσεις και τρέχοντα προγράμματα του ΕΒΕΧ, όπως π.χ. η συνεχής δραστηριότητά σε σχέση με τις εξαγωγές και αφετέρου ορόλος άλλων φορέων των Χανίων, στην υπό συζήτηση θεματική ενότητα, και η συνάφεια των φορέων αυτών και των δικών τους δραστηριοτήτων με τις δραστηριότητες του ΕΒΕΧ

Τα οφέλη από αυτή τη διάδραση είναι:

 • Οι ομιλητές στο κάθε πάνελ ενημερώνονται και προσαρμόζουν τη συμβολή τους μεταφέροντας καλές πρακτικές από άλλα μέρη
 • Οι συζητήσεις δεν είναι πλέον θεωρητικές αλλά «δένονται» με τη δική μας πραγματικότητα
 • Αυξάνεται η εμβέλεια των δραστηριοτήτων μας με την ενημέρωση τόσο των φορέων και των μελών μας όσο και των ξένων

Η Ημερίδα καλύπτει όλο σχεδόν το φάσμα οικονομικών δραστηριοτήτων. Σε κάθε τομέα καλύπτονται με εισηγητές ή ομιλητές και οι «υποτομείς», π.χ. στην Αγροτική Παραγωγή καλύπτουμε

  • τον αγροτουρισμό
  • τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων
  • την διάθεσή τους με ηλεκτρονικές πλατφόρμες
  • οι δομές συνεργασίας των παραγωγών
  • την σύνδεση έρευνας με την παραγωγή
  • τον τρόπο και συμπεριφορές των εξαγωγέων που βελτιώνουν την εξαγωγική προσπάθεια

Επιλέξαμε και προσκαλέσαμε είπε ο κ. Μαργαρώνης, ομιλητές που καλύπτουν τους τομείς και υποτομείς της οικονομίας, είναι εξαιρετικοί και αναγνωρισμένοι στην δουλειά τους, μεταφέρουν τις καλές πρακτικές που έχουν εφαρμόσει ή επιβλέψει οι ίδιοι, είναι ειδικοί σε πρακτικές που εφαρμόζονται στο εξωτερικό εδώ και χρόνια ενώ για μας είναι νέες και άγνωστες, όπως π.χ. ο θεσμός των Επιχειρηματικών Αγγέλων

Σκοπός μας

"Sponsored links"

 • Να μεταδώσουμε την αναγκαία γνώση και τα εργαλεία που θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα των μελών μας
 • Να μεταφέρουμε και εφαρμόσουμε επιτυχώς καλές πρακτικές
 • Να κάνουμε το Επιμελητήριο καλύτερο και αποτελεσματικότερο στην εξυπηρέτηση της χανιώτικης επιχειρηματικότητας

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today