19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Η Αμερικάνικη Βάση, οι δονήσεις χωρίς σεισμό, η Παλαιστίνη και οι αρχές των Χανίων που σιωπούν!

Ημερομηνία:

Τι αποκρύπτουν από τους Χανιώτες οι αρχές του τόπου σε σχέση με τις δονήσεις δίχως σεισμό;

Μετά και από την έρευνά μας, αποδείχθηκε ότι το πιο πιθανό σενάριο αναφορικά με τις επαναλαμβανόμενες δονήσεις που αισθάνθηκαν πολίτες σε διαφορετικές περιοχές γύρω από τα Χανιά πρέπει να οφείλεται σε σπάσιμο του φράγματος του ήχου από υπερηχητικά αεροπλάνα.

Οι αρχές – εκλεγμένες ή μη, τοπικές και περιφερειακές ή εθνικές – επέλεξαν να σιωπήσουν. Συντέλεσαν έτσι στο να φουντώσουν τα σενάρια, όπως συνέβη και σε πλείστες άλλες καταγεγραμμένες περιπτώσεις κυρίως από τις ΗΠΑ. Και εκεί, οι αρχές δεν ενημέρωναν επίσημα τους πολίτες. Όταν, εν τέλει, ερχόταν η ενημέρωση, μετά από μεγάλη καθυστέρηση ήταν τρομερά ελλειπής ή και γεμάτη τρομερές ανακρίβειες.

Το γεγονός είναι απλό. Αν οι αρχές του τόπου δεν ήξεραν τι συνέβη δε θα είχαν απολύτως κανένα λόγο να σιωπήσουν. Αντιθέτως, θα προέβαιναν στα απαραίτητα διαβήματα, θα εξέδιδαν σχετικές ανακοινώσεις δημόσια όπου θα ζητούσαν και αυτές εξηγήσεις εκ μέρους των πολιτών που εκπροσωπούν, θα αντιδρούσαν. Όμως σιώπησαν.

Οι αρχές του τόπου γνωρίζουν τι συνέβη. Τους είχαν γνωστοποιήσει τα γεγονότα και τους ζήτησαν να το αποκρύψουν. Είναι το μόνο λογικό σενάριο. Οι αρχές του τόπου επέλεξαν να υποκύψουν σε άλλες αναγκαιότητες και να μην δώσουν απάντηση στις ανάγκες των πολιτών. Τώρα, πέρα από το πού οφείλονται αυτές οι δονήσεις – που πιστεύω κάπου καταλήξαμε – για το τι ακριβώς αποκρύπτεται από τις αρχές και γιατί, αυτό είναι ένα άλλο ερώτημα, ίσως πιο σημαντικό.

Στις ΗΠΑ η πλειοψηφία των περιπτώσεων του «ανεξήγητου μπουμ»

Τι αποκρύπτουν από τους Χανιώτες οι αρχές του τόπου σε σχέση με τις δονήσεις δίχως σεισμό;  Μετά και από την έρευνά μας, αποδείχθηκε ότι το πιο πιθανό σενάριο αναφορικά με τις επαναλαμβανόμενες δονήσεις που αισθάνθηκαν πολίτες σε διαφορετικές περιοχές γύρω από τα Χανιά πρέπει να οφείλεται σε σπάσιμο του φράγματος του ήχου από υπερηχητικά αεροπλάνα. Οι αρχές – εκλεγμένες ή μη, τοπικές και περιφερειακές ή εθνικές – επέλεξαν να σιωπήσουν.

Συντέλεσαν έτσι στο να φουντώσουν τα σενάρια, όπως συνέβη και σε πλείστες άλλες καταγεγραμμένες περιπτώσεις κυρίως από τις ΗΠΑ. Και εκεί, οι αρχές δεν ενημέρωναν επίσημα τους πολίτες. Όταν, εν τέλει, ερχόταν η ενημέρωση, μετά από μεγάλη καθυστέρηση ήταν τρομερά ελλειπής ή και γεμάτη τρομερές ανακρίβειες. Το γεγονός είναι απλό. Αν οι αρχές του τόπου δεν ήξεραν τι συνέβη δε θα είχαν απολύτως κανένα λόγο να σιωπήσουν. Αντιθέτως, θα προέβαιναν στα απαραίτητα διαβήματα, θα εξέδιδαν σχετικές ανακοινώσεις δημόσια όπου θα ζητούσαν και αυτές εξηγήσεις εκ μέρους των πολιτών που εκπροσωπούν, θα αντιδρούσαν. Όμως σιώπησαν.

Οι αρχές του τόπου γνωρίζουν τι συνέβη. Τους είχαν γνωστοποιήσει τα γεγονότα και τους ζήτησαν να το αποκρύψουν. Είναι το μόνο λογικό σενάριο. Οι αρχές του τόπου επέλεξαν να υποκύψουν σε άλλες αναγκαιότητες και να μην δώσουν απάντηση στις ανάγκες των πολιτών. Τώρα, πέρα από το πού οφείλονται αυτές οι δονήσεις – που πιστεύω κάπου καταλήξαμε – για το τι ακριβώς αποκρύπτεται από τις αρχές και γιατί, αυτό είναι ένα άλλο ερώτημα, ίσως πιο σημαντικό.

Στις ΗΠΑ η πλειοψηφία των περιπτώσεων του «ανεξήγητου μπουμ»

Όπως αποκαλύψαμε χθες, το φαινόμενο του ανεξήγητου «μπουμ» όπως έχει καταγραφεί σχετίζεται με απόρρητες στρατιωτικές δραστηριότητες οι οποίες επειδή είναι απόρρητες, δεν καταγράφονται και δεν αναφέρονται κι οπότε δεν υπάρχει και καμία απολύτως ενημέρωση. Η πλειοψηφία αυτών των φαινομένων έχει καταγραφεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, συνήθως κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι πρόκειται για σπάσιμο του φράγματος του ήχου από υπερηχητικά αεροπλάνα. Το φαινόμενο δηλαδή που έχει περιγραφεί ως “sonic boom”, δηλαδή, υπερηχητικό «μπουμ».

Σε διάφορες περιοχές των ΗΠΑ – όπως στο Ουισκόνσιν – το φαινόμενο ήταν τόσο συχνό ανά περιόδους που πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις περιοχές που ζούσαν. Όμως, ως πρακτική, χρησιμοποιείται και σε πολεμικές επιχειρήσεις. Όπως στην Παλαιστίνη…

Η χρήση του «μπουμ» από το Ισραήλ ενάντια στους Παλαιστίνιους

Ο στρατός του Ισραήλ χρησιμοποιεί αυτή την τακτική εδώ και χρόνια ενάντια στους Παλαιστίνιους. Διαβάζουμε σχετικά σε δημοσίευμα της εφημερίδας “The Guardian” σχετικά με τις εκρήξεις:

"google ad"

«Οι Παλαιστίνιοι παρομοίασαν τον ήχο με αυτό ενός σεισμό ή μίας τεράστιας βόμβας. Περιγράφουν το αποτέλεσμα σα να έχεις κτυπηθεί από ένα τοίχος αέρα που οδηγεί σε πόνους στα αυτιά και μερικές φορές στο να τρέχουν οι μύτες με αίμα. Σε αφήνουν να τρέμεις εσωτερικά. Το Υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης είπε ότι τα «υπερηχητικά μπουμ» έχουν οδηγήσει σε αποβολές καθώς και σε καρδιακά προβλήματα. Τα Ηνωμένα Έθνη ζήτησαν να σταματήσει αυτή η τακτική που προκαλεί «επιθέσεις πανικού» σε παιδιά.

Αποβολές, καρδιακά και ψυχολογικά προβλήματα εξαιτίας του «μπουμ»

Παρά του ότι οι Ισραηλινοί υποστηρίζουν ότι αυτή η πρακτική δεν προκαλεί τραυματισμούς, γιατροί στο νοσοκομείο της Γάζας αναφέρουν ότι εξαιτίας των «μπουμ» οι αποβολές των γυναικών αυξήθηκαν κατά 40%. Επίσης, οι ασθενείς με καρδιακά προβλήματα διπλαστιάστηκαν την περίοδο των «μπουμ». Κάποιοι με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας».

Βεβαίως, όταν μία φορά η ίδια πρακτική εφαρμόστηκε στο Ισραήλ από λάθος της αεροπορίας και χιλιάδες πολίτες πανικόβλητοι έπαιρναν την πυροσβεστική και την αστυνομία για να μάθουν τι γίνεται, ο στρατός του Ισραήλ αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη. Εδώ, στην Ελλάδα, στα Χανιά, προφανώς, δεν είναι αναγκαίο. Ούτε οι εξηγήσεις είναι αναγκαίες, ούτε οι συγνώμες. Δε χρειάζεται να ξέρουμε.

Προσπαθούν να στείλουν κάποιο μήνυμα στους Χανιώτες;

Κι οπότε, γιατί να μη φτιάχνουμε σενάρια. Όπως το παρακάτω, που σχετίζεται με το πως οι Ισραηλινές αρχές αιτιολογούν τέτοιου είδους επιθέσεις. Σύμφωνα λοιπόν πάλι με το ίδιο ρεπορτάζ από την εφημερίδα «The Guardian»: «η τακτική χρησιμοποιείται για να καταρρεύσει η στήριξη των πολιτών προς της ομάδες αντίστασης της Παλαιστίνης. «Προσπαθούμε να στείλουμε ένα μήνυμα με έναν τρόπο που δεν κάνει ζημιά στους ανθρώπους. Θέλουμε να ενθαρρύνουμε το Παλαιστινιακό κοινό να κάνει κάτι για την κατάσταση τρόμου».

Μήπως κάποιος προσπαθεί να στείλει ένα μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής, σχετικά με την ύπαρξη της στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ στα Χανιά και τον ρόλο που πρόκειται να παίξει σe επικείμενες πολεμικές συγκρούσεις; Μήπως γι’ αυτό δεν υπήρξε και κάποια ενημέρωση από τις αρχές του τόπου; Γιατί, εφόσον δεν κάνουμε «εξωτερική πολιτική» και οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις είναι «ευλογία», τότε, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε τη σιωπή και τη συσκότιση; Δεχθήκαμε κάποιου είδους «επίθεση» και δεν το πήραμε χαμπάρι;

Θεωρούμε αυτό το σενάριο σχεδόν απίθανο. Όμως, όσο οι αρχές σιωπούν τόσο τα σενάρια θα πληθαίνουν. Και εν τέλει, θα στραφούν κι ενάντιά τους. Η ανευθυνότητα έχει και τα όριά της. Ειδικά όταν, όπως έγινε φανερό, αυτή η δραστηριότητα – ανεξαρτήτως για ποιο λόγο συμβαίνει – έχει αρνητικές συνέπειες στην υγεία των πολιτών, ψυχολογική και σωματική.

Η συσκευή “air-gun”

Τέλος, αναφορικά με ένα ακόμη σενάριο που διακινήθηκε, σχετικά με τις συσκευές “AIR GUN”, μετά από μικρή έρευνα που κάναμε καταλήξαμε πως το πιο πιθανό είναι να μην ευσταθεί. Σύμφωνα με το “Sciencemag” «η συσκευή “air-gun” δεν έχει  κανένα αρνητικό αποτέλεσμα σε ζωντανούς οργανισμούς, κτίρια ή εγκαταστάσεις. Κανένα από τα ψάρια της λίμνης δεν πέθανε ενώ μηχανήματα που μετρούσαν τις δονήσεις του εδάφους βρήκαν πως ήταν πολύ κάτω απ’ αυτό που αισθάνονται οι άνθρωποι.Άλλα αποτελέσματα της χρήσης πρέπει να αξιολογηθούν, αλλά το πιο πιθανό είναι να είναι μηδαμινά».

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ – Επίσης δείτε εδώ. Επίσης, για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν για τα αποτελέσματα των «υπερηχητικών μπουμ» που χρησιμοποιούν οι Ισραηλινοί ενάντια στους Παλαιστίνιους, υπάρχουν πολλές πηγές στο διαδίκτυο, όμως, προτείνουμε το άρθρο από το οποίο αναδημοσιεύσαμε κομμάτι του το οποίο θα βρείτε εδώ.

Εδώ επίσης, είδηση η οποία αποδεικνύει πως αυτή η πρακτική συνεχίζεται ακόμα και σήμερα στα εδάφη της Παλαιστίνης. Κι εδώ ένα εξαιρετικό ιστολόγιο το οποίο καταγράφει την πραγματικότητα στη Γάζα σε καθημερινή βάση με φωτογραφίες και στοιχεία. Στο λινκ που παραθέτω αναφορά στα «μπουμ».

Περισσότερα στο αυριανό μας δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γιάννης Αγγελάκης
Ο Γιάννης Αγγελάκης σπούδασε Μέσα Ενημέρωσης και Πολιτισμικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Wolverhampton και ακολούθως συνέχισε τις σπουδές του σε επίπεδο MPhil στο Κέντρο για τις Σύγχρονες Πολιτισμικές Σπουδές (CCCS) του Πανεπιστήμιου του Birmingham. Περισσότερα άρθρα και δημoσιεύσεις μου εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη...

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαρινάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...