16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Η Γερμανία σπάει την ευρωπαϊκή ενότητα – Κάνει ξεχωριστή συμφωνία με τη Pfizer για επιπλέον εμβόλια

Ημερομηνία:

Ξεχωριστή συμφωνία με τη Pfizer για ακόμη 30εκατομμύρια δόσεις μόνο για τους πολίτες της υπέγραψε η Γερμανία αψηφώντας την κοινή γραμμή της ΕΕ που λέει ότι συμφωνίες με τις φαρμακευτικές για τα εμβόλια γίνονται μόνο από τις Βρυξέλλες

Η Γερμανία έσπασε την ευρωπαϊκή ενότητα εκθέτοντας τις Βρυξέλλες. Μέχρι τώρα, η Κομισιόν διαπραγματευόταν με τις φαρμακευτικές και παράγγελνε εμβόλια για όλους τους Ευρωπαίους.

Τώρα όμως το γερμανικό υπουργείο υγείας παραδέχτηκε ότι έκανε ξεχωριστή συμφωνία για επιπλέον 30εκ εμβόλια από την Pfizer πέραν αυτών που θα πάρει από την συμφωνία σε επίπεδο ΕΕ.

Η Κομισιόν λέει ότι τα κράτη συμφώνησαν να μην κάνουν ξεχωριστές συμφωνίες αλλά το Βερολίνο αγνόησε την απόφαση επιδεικτικά.

Τώρα τι θα γίνει πρακτικά δεν γνωρίζουμε, αλλά φαίνεται δύσκολο να επιβληθούν οι Βρυξέλλες στο Βερολίνο.

Στο μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υποβάλει αίτημα για έγκριση του εμβολίου της στην Ευρώπη και η βρετανική φαρμακευτική AstaZeneca.

Πρόκειται για το πιο φθηνό εμβόλιο καθώς κοστίζει 1.78 ευρώ. Αντίστοιχα, αυτό της Pfizer κοστίζει 12 ευρώ.

Η έγκριση του συγκεκριμένου εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκου αναμένεται εντός του Ιανουαρίου, παρά το γεγονός ότι οι Βρυξέλλες μόλις πριν εβδομάδα απέκλειαν ότι θα εγκριθεί εντός του μήνα.

Η άποψη του ΕΜΑ άλλαξε μετά από παρέμβαση του Γερμανού υπουργού υγείας που είπε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca πρέπει να εγκριθεί άμεσα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...