Η Ευρωπαϊκή Επιστημονική Κοινότητα πολυμερών στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Laser (ΙΗΔΛ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) διοργανώνει το Διεθνές Συνέδριο Eurofillers – Polymer Blends 2017 (www.eurofillers2017.org) στην Επιστήμη των Πολυμερών. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Aldemar Knossos Royal Resort στην Χερσόνησο του Ηρακλείου Κρήτης μεταξύ 23-27 Απριλίου 2017 και διοργανώνεται από Οργανωτική Επιτροπή με επί κεφαλής τον Διευθυντή του ΙΗΔΛ, Καθηγητή κ. Σπύρο Χ. Αναστασιάδη. Το Συνέδριο είναι υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκης Ομοσπονδίας Πολυμερών (European Polymer Federation, EPF), της οποίας Πρόεδρος έχει εκλεγεί ο κ. Αναστασιάδης για την περίοδο 2018-2019.

Το συνέδριο Eurofillers είναι ένα από τα πιο σημαντικά συνέδρια πολυμερών που διοργανώνονται κάθε δύο χρόνια  σε διαφορετική πόλη της Ευρώπης ξεκινωντας από το 1995. Από το 2015 το συνέδριο Eurofillers έχει συγχωνευτεί με το συνέδριο Polymer Blends, συνδυάζοντας τα δύο αντικείμενα με σκοπό την καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των δύο επιστημονικών κοινοτήτων. Τα πολυμερικά συστήματα πολλαπλών συστατικών είτε αυτά αφορούν σύνθετα συστήματα, τα οποία αποτελούνται από διασπορές διαφόρων προσθέτων (fillers) εντός πολυμερικής μήτρας, είτε πολυμερικά μείγματα (polymer blends) εμφανίζουν πολλές ενδιαφέρουσες ιδιότητες (μηχανικές, θερμικές, οπτικές, ηλεκτρικές, κ.α.) με ένα τεράστιο πλήθος εφαρμογών.

Περίπου εκατόν πενήντα (150 σύνεδροι), μέλη της διεθνούς και της Ελληνικής Ακαδημαϊκής και Ερευνητικής κοινότητας όπως και μεταπτυχιακοί φοιτητές θα παρακολουθήσουν το Συνέδριο και θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν την δουλειά τους. Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει προσκεκλημένες ομιλίες, προφορικές παρουσιάσεις και παρουσιάσεις αφίσας. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές προέρχονται από αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Ασίας και της Αφρικής.

"Sponsored links"

Η διοργάνωση του Συνεδρίου έρχεται να επιβεβαιώσει ακόμη μία φορά τη δεσπόζουσα θέση του ΙΤΕ και του Πανεπιστημίου Κρήτης στην έρευνα στην περιοχή της επιστήμης και μηχανικής πολυμερών σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο σε μία εποχή που η επιστήμη και η καινοτομία μπορούν να αποτελέσουν σημαντικούς μοχλούς ανάπτυξης της χώρας.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today