Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων για την πρώτη θεατρική παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο Άπτερας μετά από 17 αιώνες | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων ευχαριστεί θερμά τους συντελεστές της πρώτης θεατρικής παράστασης που πραγματοποιήθηκε μετά από 17 περίπου αιώνες στο αρχαίο θέατρο Απτέρας, την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018.

Οι ηθοποιοί, Σοφία Χιλλ και Αντώνης Μυριαγκός με την  δραματοποιημένη τους αφήγηση και οι μουσικοί, Ρουθ Χιλλ με το κανονάκι της και Γιώργος Καλούδης με την 4-χορδη λύρα του έδωσαν ζωή, τόσο στο αρχαίο θέατρο Απτέρας, όσο και στο ομηρικό έπος.

Η ραψωδία μ της Οδύσσειας παρουσιάστηκε στους περίπου 400 θεατές που είχαν προμηθευτεί το δωρεάν δελτίο εισόδου, αποτελώντας πλέον και αυτή ένα κομμάτι της ιστορίας του μοναδικού ανασκαμμένου και αναστηλωμένου αρχαίου θεάτρου της Κρήτης.

"Sponsored links"

Όπως ο Οδυσσέας θα συνεχίσει το ταξίδι του για την Ιθάκη, μετά τις περιπέτειές του που εξιστορούνται στη ραψωδία μ, έτσι και το αρχαίο θέατρο Απτέρας θα υποδεχτεί και πάλι τον Ιούνιο του 2019 την επόμενη θεατρική και μουσική παράσταση, που θα προσφέρουν σε περισσότερους θεατές την ιδιαίτερη αυτή εμπειρία.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων ευχαριστεί επίσης τους συνδιοργανωτές της παράστασης, την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων για την πολύτιμη και σταθερή τους υποστήριξη στην ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου Απτέρας, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, το ΔΗΠΕΘΕΚ, την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης για την επιμέλεια της παραγωγής, την ΣεσίλιαΤσελεπίδη για τους φωτισμούς και τον Βασίλη Δρούγκα για την μελέτη και υλοποίηση της ηχοληψίας.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις