Η ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ(μ-λ) για το «όργιο κρατικής βίας και τρομοκρατίας»

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ (μ-λ):

Η ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ(μ-λ), καταγγέλλει το όργιο κρατικής βίας και τρομοκρατίας που συνέβη σήμερα στο Ηράκλειο, με πρόσχημα το χουντικής έμπνευσης διάταγμα για την απαγόρευση συγκεντρώσεων.  Σε μια πόλη που το κέντρο της ήταν αστυνομοκρατούμενη περιοχή, με  προσαγωγές και  πρόστιμα σε πολίτες που στόχο είχαν να τρομοκρατήσουν. Μια κυβέρνηση που θεωρεί ότι το μόνο μέσο προστασίας είναι τα εξοντωτικά πρόστιμα σε άνεργους, νεολαίους και εργαζόμενους.

Πρόκειται για μια ακόμη ένδειξη της φασιστικοποίησης που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Σκοπός της να τρομοκρατήσει και να κάμψει τις αγωνιστικές διαθέσεις του κόσμου που αγωνίζεται και αντιδρά στην πολιτική του εργασιακού μεσαίωνα, της φτώχειας, εξαθλίωσης, στην κατάργηση πολιτικών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Προσπαθεί με τον τρόπο αυτό να ξεχαστούν οι εγκληματικές ευθύνες της, που άφησε χωρίς προστασία τον λαό την περίοδο της πανδημίας. Που όλο αυτό το διάστημα δεν έκανε μαζικές και μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, δεν δημιούργησε νέες ΜΕΘ, κρατά κλειστές μονάδες υγείας, δεν κάνει μαζικά tests, αφήνει τον λαό να στοιβάζεται στα ΜΜΜ και στους εργασιακούς χώρους χωρίς να υπάρχει κανένα μέτρο προστασίας. Όλα αυτά  ενώ την ίδια ώρα προσλαμβάνει αστυνομικούς, και δίνει δις ευρώ για τα εξοπλιστικά, δείχνοντας για μια ακόμη φορά την υποτέλεια της.

"Sponsored links"

Το ΚΚΕ(μ-λ) θεωρεί ότι ο λαός πρέπει να βγει στο προσκήνιο των εξελίξεων, να οργανώσει τις αντιστάσεις του στην αντιδραστική – αντεργατική πολιτική κυβέρνησης, κεφαλαίου.  Να αναμετρηθεί με το σύστημα και τους λακέδες του. Να υπερασπίσει και να διευρύνει δικαιώματα και κατακτήσεις. Να μην επιτρέψει την «κανονικότητα» που θέλει να μας επιβάλλει το σύστημα και η κυβέρνηση του. Γιατί ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ.

  • Κάτω η κρατική τρομοκρατία και καταστολή

  • Να ακυρωθούν όλα τα εξοντωτικά πρόστιμα των προσαχθέντων

  • Άμεση απόσυρση της χουντικής απαγόρευσης των συγκεντρώσεων

  • Κάτω τα χέρια απ’ τους αγωνιστές σε όλη τη χώρα! Άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων – Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες!

  • Με αγώνες τιμάμε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο!

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις