12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Η Κρήτη κηρύσσει την ανεξαρτησία της και διαπραγματεύεται απευθείας με τις ΗΠΑ για τη βάση της Σούδας

Ημερομηνία:

Το παρακάτω κείμενο γράφτηκε από τον γνωστό “Πιτσιρίκο” και με χιούμορ στα άκρα αντιμετωπίζει την επίσκεψη του πρωθυπουργού της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ για να συναντήσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Ντόναλντ Τραμπ με πρώτο και βασικό θέμα συζήτησης τους τη Βάση της Σούδας και τα (πιθανά αλλά αβέβαια) ανταλλάγματα που θα λάβει η Ελλάδα από την αποδοχή μίας πενταετούς επέκτασης του καθεστώτος τους και της συνεπακόλουθης μεγάλης έκτασης αναβάθμισης των εγκαταστάσεων και της στρατηγικής σημασίας της.

Προφανώς σε αυτή την προσπάθεια σάτιρας χρησιμοποιούνται υπερβολές, (όπως η υποθετική ανεξαρτησία της Κρήτης αλλά και της… Μυκόνου) ως εργαλείο όμως για να αναδειχθεί το εξαιρετικά προβληματικό στοιχείο της μετατροπής της Κρήτης σε στρατηγικό κέντρο πολέμου των ΗΠΑ καθώς και του σερβιρίσματος αυτής της εξέλιξης ως θετικής μέσω μίας συζήτησης για τα πολλά και μεγάλα (υποθετικά) οφέλη που θα προκύψουν.

Προσοχή λοιπόν, διαβάστε το παρακάτω κείμενο… με χιούμορ:

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη χώρα μας η απόφαση της Κρήτης να κηρύξει την ανεξαρτησία της και να διαπραγματευτεί απευθείας με τις Ηνωμένες Πολιτείες το θέμα της βάσης της Σούδας.

Ο νέος πρόεδρος της Κρήτης Μανούσος Μαυροπουκαμισάκης τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα -ο οποίος βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ- και του είπε πως του απαγορεύει να διαπραγματευτεί τη Σούδα με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυροπουκαμισάκη, η Κρήτη δικαιούται να κάνει απευθείας τη συμφωνία με την αμερικανική κυβέρνηση για τη Σούδα, και να καρπωθεί όλα τα οφέλη μιας τέτοιας συμφωνίας.

Μάλιστα, ο κ. Μαυροπουκαμισάκης είπε στον Αλέξη Τσίπρα μια μαντινάδα:

Αλέξη, κωλοτούμπα μου, στην Κρήτη είν’ η Σούδα,
στα θέματα των Κρητικών, μην χώνεις τη μουσούδα.

Οι Κρητικοί είναι απογοητευμένοι από την στάση των πολιτικών της Ελλάδας και αποφάσισαν να πάρουν την τύχη της Κρήτης στα χέρια τους και να μην ταΐζουν άλλο τους τεμπελχανάδες και τα λαμόγια που έχουν μαζευτεί στην Αθήνα.

Η Κρήτη παράγει σχεδόν τα πάντα, έχει το καλύτερο χασίς στον κόσμο, έχει εκατομμύρια τουρίστες και τη μεγαλύτερη τουριστική σεζόν στη χώρα -με την προοπτική να έχει τουρισμό όλο τον χρόνο-, ενώ μια συμφωνία για τη Σούδα θα απογειώσει τα έσοδα του Κρητικού Κράτους και το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων.

Η κίνηση των Κρητικών να διαπραγματευτούν απευθείας το θέμα της Σούδας με τις ΗΠΑ, άνοιξε την όρεξη και άλλων περιοχών της Ελλάδας που προσφέρονται για να φτιάξουν οι Αμερικανοί τις στρατιωτικές βάσεις τους.

Η Μύκονος προσφέρει στον Ντόναλντ Τραμπ την περιοχή πίσω από το Super Paradise για να φτιάξουν βάση οι ΗΠΑ, ώστε οι Αμερικανοί πεζοναύτες και οι πιλότοι να ρίχνουν και μια βουτιά στην θάλασσα, αμέσως μετά την επιστροφή τους, και να χαλαρώνουν από τις φονικές αποστολές τους στις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Οι Κρητικοί απειλούν τη Μύκονο πως, αν τους πάρει την αμερικάνικη βάση, θα αδελφοποιήσουν το Ηράκλειο με το Σαν Φρανσίσκο, και θα πλημμυρίσουν τις παραλίες της λεβεντογέννας Κρήτης με Αμερικανούς γκέι, σπάζοντας το προκλητικό μονοπώλιο της Μυκόνου στις αδελφές.

Μάλιστα, οι Κρητικοί έστειλαν στους Μυκονιάτες την εξής μαντινάδα:

"google ad"

Τη βάση αν μας πάρετε, σας παίρνουμε τους γκέι,
στη Σούδα θα χορεύουνε, με Κρητικό ντιτζέι!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...