Η πρώτη προτομή του Δασκαλογιάννη εκτός Κρήτης είναι σε πλατεία στο Περιστέρι | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Η πρώτη προτομή Δασκαλογιάννη εκτός Κρήτης είναι γεγονός. Ο θρυλικός επαναστάτης Ιωάννης Βλάχος Δάσκαλος (Δασκαλογιάννης), που πέρασε στην αιωνιότητα με τον μαρτυρικό θάνατό του πριν 244 χρόνια, κοσμεί μια πλατεία στο Περιστέρι, την παλιά πλατεία Μπουρναζίου, στην οποία είχε δοθεί τ’ όνομά του, αμέσως μετά την δημιουργία της, το 1957.

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων της προτομής (έργο του καθηγητή – γλύπτη  Γεωργιλάκη), που έγινε πραγματικότητα, με τις προσπάθειες του Συλλόγου Κρητών Περιστερίου, του Δήμου Περιστερίου και ιδιαίτερα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, όπως χαρακτηριστικά τονίσθηκε από τον Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη.

Όλα ήταν, καλά φροντισμένα από τον Σύλλογο Κρητών Περιστερίου και τον Γιάννη Κριαράκη, που είχε πάρει το βάρος της υλοποίησης της εκδήλωσης.

"Sponsored links"

[Group 3]-DSC_0623_DSC_0628-6 images1080

Χαιρετισμοί – ομιλίες  έγιναν από την πρόεδρο Κρητών Περιστερίου Βικτώρια Λιλυμπάκη, τον Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη και τον πρόεδρο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων Μιχάλη Μαρακάκη, ενώ ενδιάμεσα και προς το τέλος η ζωντανή κρητική μουσική από τον Γιώργη Καραγιώργη, Αλεξανδράκη Σταμάτη, Σουλακιώτη Σταύρο και Ανδρουλιδάκη Στέλιο, στο ριζίτικο ο Δογάνης Σωτήρης και οι κρητικοί χοροί, γέμισαν Κρήτη την πλατεία.

Σίγουρα από το βάθος των 244 ετών κι από εκεί ψηλά, που βρίσκεται ο Δασκαλογιάννης θα ευχαριστεί όλους τους συντελεστές αυτής της εξαιρετικής πολιτιστικής πρωτοβουλίας.

DSC_0326

Παραβρέθηκαν: Χάρης Θεοχάρης (βουλευτής από το “Ποτάμι”), Μιχάλης Καρχιμάκης (πρώην βουλευτής και υπουργός), Γιάννης Μανιαδάκης (υποψήφιος βουλευτής ΝΔ), ‘’ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ   ΑΝΑΤΡΟΠΗ  ΣΤΟ  ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ’’ Φ. Κουγιουμτζής [επικεφαλής] –  Στέφανος Παπαδόπουλος Δημοτικός Σύμβουλος, Ανουσάκη Αδαμαντία Διαμερισματική Σύμβουλος Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Αλέκος Πλέστης,  Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δημητρίου Αθανάσιος, Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαίρη Τσιώτα, Βας. Λόλος, Παν. Λύκος, Αν. Θεοδωράκος, Αεράκη Μαρία, Τσερούλα Αικατερίνη, Οικονομοπούλου, Τσάκα Ειρήνη, Σπυροπούλου–Ρεντζήλα, Αναγνωστόπουλος Θωμάς, Καλλιάφας Αναστάσιος, Κορόγιαννη Πολυξένη, Αυγουστίδης Γεώργιος, Λογοτέχνης – Χορογράφος Άννα Μπιθικώστη, οι πρόεδροι Μανώλης Πατεράκης (Π.Ο.Κ.Σ.), Γεώργιος Μαριδάκης (Παγκρήτιος), Χαράλαμπος Σαλβαράκης (Κρητική Εστία), Αθανασιάδης Θ. Πρόεδρος Ποντίων Περιστερίου, Γκαλονάκη Δήμητρα υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων των ΜΜΕ ΠΑΔΕ, Κρητικό Επιχειρηματικό Περιοδικό ΗΝ-ΟΝ ο Λιακάκης Κωνσταντίνος, Μπαρλή Ελ. Εκπρόσωπος πνευματικού Κέντρου Ηπειρωτών, Μαρωνίτης Λάμπρος Σύλλογος για το Μπουρνάζι, Καράμπελας Κωνσταντίνος Περιφερειακός Σύμβουλος, Δαγλατζή Στέλλα από Ερυθρό Σταύρο. Κρητικά Σωματεία Χαλανδρίου, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χαϊδαρίου, Αγ. Αναργύρων, Ωροπού, Σωματείο Αποκορώνου, Πειραιά η «Ομόνοια», Αγ. Δημητρίου, ο Περράκης Γιάννης πρ. ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Αιγάλεω

Δείτε φωτογραφίες:

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις