Η Πυροσβεστική με εντολή του Δήμου Πλατανιά άφησε τις φωτιές στις παραλίες – Εργολάβοι καίνε τα σκουπίδια στα Χανιά – Προχωράνε οι διαδικασίες για ομαδική καταγγελία | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Απίστευτα πράγματα στα Χανιά.

Παρά τα συνεχή  δημοσιεύματα, παρά τις διαμαρτυρίες των πολιτών, “εθελοντές” εν γνώσει των Δήμων Πλατανιά  αλλά και Δήμου Χανίων, καίνε μέρες ολόκληρες καλάμια αλλά και κάθε λογής σκουπίδια στις παραλίες των Χανίων.

Όλα αυτά παρά την αυστηρή ανακοίνωση της ΔΕΔΙΣΑ ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες είναι παράνομες αλλά και ότι προκαλούν σοβαρές συνέπειες τόσο στο περιβάλλον όσο και στην υγεία των πολιτών.

"Sponsored links"

Σύμφωνα με καταγγελία εθελοντών που συμμετείχαν στον καθαρισμό του Κλαδισσού, στην παραλία κοντά στα Άπτερα τη φωτιά έχει βάλει εργολάβος. Ο Δήμος Χανίων στις επισημάνσεις τους τους είπε ότι δε γνωρίζει τίποτα, δίχως όμως να αναλαμβάνει και κάποια πρωτοβουλία για να σταματήσει το κακό. Υπενθυμίζουμε ότι την ίδια στάση είχε τηρήσει και ο Δήμος Πλατανιάς κατά τις φωτιές από Πλατανιά έως Ταυρωνίτη και μετά Κολυμπάρι, με τους υπεύθυνους να λένε ότι δε γνωρίζουν τίποτα αλλά ούτε να παίρνουν κάποια πρωτοβουλία για να σταματήσει η παράνομη καύση.

Όπως καταγγέλθηκε “η Πυροσβεστική  είπε ότι ο Δήμος Πλατανιά σε αντίστοιχη περίπτωση τους ζήτησε να μην πάνε να σβήσουν τη φωτιά, γιατί δεν έχουν μηχανήματα να καθαρίσουν τις παραλίες”

Για το συγκεκριμένο ζήτημα ενημερώθηκε και ο Εισαγγελέας ενώ ομάδα πολιτών ετοιμάζεται να καταθέσει ομαδική ενυπόγραφη καταγγελία “ώστε να αναγκαστούν όλοι να κάνουν τα αυτονόητα”

Διαβάστε τι αναφέρεται και δείτε τις φωτογραφίες:

SOS προς όλους τους Χανιώτες

Επειδή η κατάσταση με τα σκουπίδια της παραλίας έχει πάρει εγκληματικές διαστάσεις ήθελα να ενημερωθείς :

1) Κάποιος εργολάβος καίει τα καλάμια από χθες μέχρι και σήμερα, μαζί και τα πλαστικά που απέμειναν και ρυπαίνουν τόσο τον αέρα που έχει φτάσει μέχρι τα σπίτια και στην συνέχεια τη θάλασσα αλλά και την παραλία που αύριο θα ξαπλώνουμε για ηλιοθεραπεία, με τα υπολείμματα της καύσης των πλαστικών , των καλαμιών , των ζώων που ξεβράστηκαν κτλ.

"Sponsored links"

2) Ο Δήμος που εγώ προσωπικά επικοινώνησα με τον κ.Αδικημενάκη υπεύθυνο υπηρεσίας καθαρισμού , δεν γνωρίζει τίποτα λέει, αρνούμενος να μου υποδείξει τον υπεύθυνο για να σταματήσουν αυτό το έγκλημα. Α) Γιατί δεν καθάρισαν εδώ και τόσες εβδομάδες τις παραλίες και κατέληξαν στη θάλασσα τα διπλάσια όσων απέμειναν με την προηγούμενη φουρτούνα Β) Ποιος έδωσε την εντολή να γίνει καύση των πλαστικών πριν μαζέψουμε όσα δεν προλάβαμε το προηγούμενο Σάββατο οι εθελοντές

3) Η Πυροσβεστική μου είπε ότι ο Δήμος Πλατανιά σε αντίστοιχη περίπτωση τους ζήτησε να μην πάνε να σβήσουν τη φωτιά, γιατί δεν έχουν μηχανήματα να καθαρίσουν τις παραλίες. Επίσης δεν μου λένε γιατί από χθες που πήραμε τόσα τηλέφωνα στην πυροσβεστική δεν πήγαν να τη σβήσουν . Ποιος τους έδωσε αυτή την εντολή.

4) Το λιμεναρχείο τόσο χθες βράδυ όσο και σήμερα δεν γνωρίζει τίποτα παρότι είναι η αρμόδια υπηρεσία αστυνόμευσης της παραλίας και δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί απουσιάζει ο διοικητής που χειρίζεται αυτό το θέμα… Ακόμα περιμένω τηλέφωνο από χθες βράδυ..

Μια ομάδα εθελοντών από εμάς πήγε στην αστυνομία και κατόπιν στον εισαγγελέα σήμερα για να σταματήσει αυτό το κακό και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, όπου είπαν ότι θα το δουν το θέμα. Όμως επειδή με τα λόγια δεν θα καταφέρουμε τίποτα αποφασίσαμε σε συνεργασία με δικηγόρο να συνταχθεί επίσημα ομαδική ενυπόγραφη καταγγελία και να κατατεθεί στον εισαγγελέα , ώστε να αναγκαστούν όλοι να κάνουν τα αυτονόητα .

Χρειαζόμαστε στήριξη σε αυτή την προσπάθεια ώστε να σταματήσουμε το κακό και να αποτρέψουμε επανάληψη του φαινομένου.

Σήμερα το απόγευμα θα συναντηθούμε γι αυτό το λόγο στο σημείο καύσης μετά τον κλαδισό για να συντονιστούμε και να υπογράψουμε επίσημη καταγγελία . Παρακαλείστε να συμμετέχετε ενεργά για να σταματήσουμε αυτό αλλά και τα επόμενα εγκλήματα του κρατικού και τοπικού μηχανισμού στο περιβάλλον

Για την ώρα θα βγει ανακοίνωση σε λίγο

Να υπενθυμίσουμε ότι μόλις πριν λίγες ημέρες και με αφορμή τις συνεχείς φωτιές που μετέτρεψαν τις παραλίες του Πλατανιά σε βομβαρδισμένο τοπίο η ΔΕΔΙΣΑ σημείωνε ότι:

“Ως γνωστόν, η ανεξέλεγκτη καύση πλαστικών και σκουπιδιών απαγορεύεται από το νόμο, αλλά δεν είναι μόνο το νομικό σκέλος… είναι και τι συμβαίνει στην υγεία και το περιβάλλον μας!

Μεταξύ των «σκουπιδιών» που καίγονται, περιλαμβάνονται πλαστικά, σακούλες και άλλα είδη, που η καύση τους είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη στον ανθρώπινο οργανισμό. Η καύση πλαστικών μπορεί να προκαλέσει την έκλυση τοξικών αερίων, όπως οι διοξίνες, που είναι καρκινογόνες και από την ρύπανση που δημιουργείται, εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι για τους κατοίκους της περιοχής.”

Οι τοξικές αυτές ουσίες που παράγονται από την καύση των πλαστικών επικάθονται στα χόρτα, στο έδαφος, στο νερό και εύκολα πλέον περνούν στην τροφική αλυσίδα. Πρόκειται για ιδιαίτερα επικίνδυνες ενώσεις, κάποιες από τις οποίες είναι  βλαβερές ακόμη και σε πολύ μικρές ποσότητες.

Aκολούθησε ο εθελοντικός καθαρισμός του Κλαδισσού με πρωτοβουλία της ΔΕΔΙΣΑ. Όμως, αντί να σταματήσει το κακό, αμέσως την επόμενη ημέρα είχαμε φωτιές λίγο μετά το σημείο όπου έγινε ο καθαρισμός.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις