Η Φωτογράφος Μαρία Χουλάκη σήμερα στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

Σήμερα στις 19.30 η φωτογράφος Μαρία Χουλάκη θα βρίσκεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων.

H Μαρία Χουλάκη είναι φωτογράφος  και καθηγήτρια τέχνης.

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης όπου ζει και εργάζεται.

"Sponsored links"

Το 1982 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη φωτογραφία, videoart  και οπτικοακουστική επικοινωνία στη Σχολή Καλών Τεχνών  στη Γαλλία.

Το 1983 εργάστηκε στην Ιταλία.

Το 1984 μετεκπαιδεύτηκε στη Γαλλική Τηλεόραση δίπλα  στον J. C. Averty με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης.

Το 1989 – 1991 έζησε και δίδαξε στην Κύπρο.

Το 1994 έως 1997 εξειδικεύτηκε στη διδακτική της τέχνης, στο μουσείο Σύγχρονης τέχνης του Bordeaux και στο Centre Pompidou στο Παρίσι.

Το 1995 – 1998 δίδαξε στο Παιδαγωγικό Τμήμα  του Πανεπιστήμιου Κρήτης.

Το 1996 έως 2002 συνεργάσθηκε με το Δίκτυο Εικαστικών Εργαστηρίων του ΥΠ.ΠΟ ως υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Τομέα, του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Ρεθύμνου.

Παράλληλα με την εικαστική της δραστηριότητα η Μαρία Χουλάκη συμμετέχει ενεργά σε εθελοντικές δράσεις σε συνεργασία με Κοινωνικούς φορείς, οπως το ΚΕΘΕΑ,  Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Μουσεία.

Έχει σχεδιάσει, συντονίσει και υλοποιήσει Ευρωπαικά προγράμματα,πρωτοποριακά projects εκθέσεις και εκδόσεις ενώ έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και σε Μουσεία.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις