«Θα φύγει ήσυχος και ανακουφισμένος»

Κανένα σχόλιο

Μηνύματα που προκαλούν τρόμο με αναφορές για δολοφονία του Μιχάλη Λεμπιδάκη που θα φύγει «ήσυχος και ανακουφισμένος», για απόδοση εκ των υστέρων ευθυνών σε οικείους του αλλά και για «λανθασμένη συνεργασία με αστυνομικούς που κοιτάζουν μόνο τα γαλόνια τους», είχαν στείλει οι απαγωγείς του 53χρονου επιχειρηματία στους γεμάτους αγωνία συγγενείς του. Επιπλέον στα ίδια μηνύματα οι απαγωγείς αυτοαναφέρονταν ως «στυγνοί και αδίστακτοι», επιχειρώντας να «σατιρίσουν» χαρακτηρισμούς των ΜΜΕ.

Τα άγνωστα αυτά μηνύματα – στα μέσα Αυγούστου – των απαγωγέων που παρουσιάζει «Το Βήμα» ίσως καταδεικνύουν μία από τις πιο δραματικές πτυχές της 6μηνης ομηρίας, με αίσιο τέλος, του 54χρονου επιχειρηματία. Με τους απαγωγείς στα ίδια μηνύματα να σπεύδουν να αναφέρουν ότι οι έρευνες και οι παρακολουθήσεις από την ΕΛ.ΑΣ ορισμένων υπόπτων, εκείνη την περίοδο, ήταν χωρίς αντίκρισμα! Με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ να σημειώνουν ότι αντιθέτως αυτή η αναφορά αποτελούσε δείγμα ότι η έρευνά τους – είχε προηγηθεί έλεγχος σε κατοικία κοντά στα Σφακιά – ήταν σε καλό σημείο. Καθώς όπως τόνιζαν «ήξεραν οι απαγωγείς ποιους παρακολουθούσαμε και σε ποιες ενέργειες προχωρούσαμε. Και γιατί άραγε να τους νοιάζει γιατί εμείς υποπτευόμαστε τάχα λάθος άτομα;».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι απαγωγείς ανέφεραν στο μήνυμά τους ότι «οι μπάτσοι νομίζουν ότι παρακολουθώντας τους Μυλοποταμίτες και τους υπολοίπους γνωστούς, θα φτάσουν στην δική τους επιτυχία, κάποιοι για τα γαλόνια τους και κάποιοι για τα λεφτά που τους πληρώνετε».

"Sponsored links"

Επιπλέον σε άλλο σημείο υπάρχει αναφορά ότι «από τον Μιχάλη θα έχετε να θυμάστε σαν ενθύμιο τα τελευταία του γράμματα που σας στέλνουμε σήμερα και τα βίντεο για την τελευταία του όψη».

Ακόμη επιχειρείται …ψυχολογικός πόλεμος σε βάρος των συγγενών του, οι οποίοι είχαν αναλάβει τις σχετικές συνεννοήσεις ότι «θα λογοδοτήσουν στα παιδιά του και την γυναίκα του». Μιλώντας για τερτίπια που θα οδηγήσουν στον θάνατο τον κ. Λεμπιδάκη και σε απόδοση ευθυνών στους ίδιους. Συμπληρώνοντας δε ότι «αν έχετε το κουράγιο μπορείτε να μας αγνοήσετε και θα κλείσει ο επίλογος της ιστορίας εδώ».

Το μήνυμα αυτό που υποδείκνυε στους αγωνιούντες συγγενείς του κ. Λεμπιδάκη να βάλουν αγγελία σε τοπική εφημερίδα, ως δείγμα αποδοχής των όρων τους, συμπληρώνεται με τη φράση «αν δεν δημοσιευτεί η αγγελία θα κλείσετε τον κύκλο επικοινωνίας και θα περιμένετε το τελευταίο μήνυμα για τον επίλογο. Η τελευταία κίνηση στην σκακιέρα είναι στην δική σας πλευρά».

Απολογούνται οι επτά συλληφθέντες

Ενώπιον του Ανακριτή Ηρακλείου εμφανίζονται σήμερα οι επτά συνολικά συλληφθέντες για την πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη. Οι απολογίες τους, που θα ξεκινήσουν στις 09:00, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ώστε να φωτιστούν πτυχές της υπόθεσης που παραμένουν “σκοτεινές”

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι:

-Διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους

-Απόπειρα εκβίασης από κοινού-Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

-Διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου

"Sponsored links"

-Εμπρησμός.

Υπενθυμίζουμε ότι η 8η συλληφθείσα, η 16χρονη κόρη ενός εκ των συλληφθέντων, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Παράλληλα η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για την σύλληψη όλων των εμπλεκομένων, στην υπόθεση, καθώς εκτιμάται ότι όσοι έκαναν την απαγωγή στις 30 Μαρτίου, παραμένουν ασύλληπτοι.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015
  • Hip to the JiveΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 7:00 pm - 9:00 pmμε τον Farmer Fastbird
    Οδηγός μας παραγωγές και μουσικά κομμάτια από όλο τον κόσμο, παλιά και νέα, γνωστά και άγνωστα, που για εμάς ήταν, είναι και θα παραμείνουν “Hip to the Jive”. Σκοπός μας να χαλαρώσουμε, να γκρουβάρουμε, να προβληματιστούμε αλλά και να διδαχτούμε από αυτές τις περιπλανήσεις. Κεντρική φιλοσοφία της εκπομπής είναι πως υπάρχει μία γλώσσα ικανή να περιγράψει την έννοια της ελευθερίας καλύτερα από όλες της άλλες, αυτή είναι μια γλώσσα παγκόσμια και ονομάζεται Μουσική.