Θεοχαρόπουλος: Το ΚΙΝΑΛ μου πρότεινε τη θέση του επικεφαλής του Επικρατείας αν καταψήφιζα τη Συμφωνία των Πρεσπών

Κανένα σχόλιο

Την καταγγελία ότι του προτάθηκε θέση στο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ αν καταψηφίσει την  Συμφωνία των Πρεσπών, έκανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στον απόηχο της διαγραφής του από την ΚΟ του ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατά την δευτερολογία του στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, ανέφερε: «Μου προτάθηκε να είμαι επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας αρκεί να καταψηφίσω την συμφωνία των Πρεσπών και η απάντηση μου ήταν αρνητική γιατί τα εθνικά θέματα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σε καμία περίπτωση με πρόσκαιρα κομματικά οφέλη».

Εσπευσε δεν να προσθέσει πως «από την άλλη, μου διαμηνύθηκε ότι αν η ΔΗΜΑΡ αποφασίσει το ΝΑΙ, θα υπάρξει διαγραφή. Είναι φανερό ότι ένα προοδευτικό δημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι».

"Sponsored links"

Την «διαρροή» επιβεβαιώνουν στενοί συνεργάτες του κ. Θεοχαρόπουλου οι οποίοι σημειώνουν ότι «απηχούν την πραγματικότητα».

Σύμφωνα με άλλες πηγές ωστόσο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μίλησε και για ανταλλάγματα που του προσφέρθηκαν και από τον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον ψηφίσει θετικά.

«Δεν θα είμαι στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ»

Διασταυρωμένες πληροφορίες του iefimerida.gr αναφέρουν ότι ασκήθηκε έντονη κριτική στον κ. Θεοχαρόπουλο από την μειοψηφούσα τάση. «Θα μας λένε αύριο ότι πάμε στον ΣΥΡΙΖΑ» είπαν σε οξείς τόνους για να αναγκάσουν τον κ. Θεοχαρόπουλο να δεσμευτεί: «Δεν θα είμαι υποψήφιος στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ». Ωστόσο έσπευσε να προσθέσει «τι θέλετε να κάτσω σπίτι μου;» μια φράση που δεν εξηγήθηκε επαρκώς.

Συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά απαντώντας στις καταγγελίες Θεοχαρόπουλου τόνιζαν στο iefimerida.gr:

«Εμείς κάνουμε πολιτικές συνεργασίες αρχών και όχι παζάρια είτε εντός, είτε εκτός του κόμματός μας».

Υπενθυμίζεται πάντως πως ο κ. Θεοχαρόπουλος αλλά και εν συνόλω η ΔΗΜΑΡ ζητούσε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στο ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος.

Μετά τις εξελίξεις με την διαγραφή Θεοχαρόπουλου από την ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα συνεδριάσει άμεσα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΕ και αμέσως μετά η Κεντρική Επιτροπή, προκειμένου να λάβει αποφάσεις.

Πηγές της μειοψηφούσας άποψης τόνιζαν μιλώντας στο iefimerida.gr σχετικά με το τι θα πράξουν μετά την εξαγγελία Γεννηματά για έκτακτο καταστατικό συνέδριο τον Μάρτιο:

"Sponsored links"

«Δεν είπε κανείς, ούτε από την πλειοψηφία, ούτε από την μειοψηφία ότι φεύγουμε από το ΚΙΝΑΛ. Αλλο οι Πρέσπες και άλλο η συνύπαρξη σε ένα ενιαίο κόμμα».

Προσέθεταν μάλιστα πως με το Συνέδριο τον Μάρτιο, με την εκλογή συνέδρων και νέων οργάνων τελειώνουν οι συνιστώσες και πάμε σε ενιαίο κόμμα. Ετσι, λύνεται το θέμα της μετάβασης και αντιμετωπίζεται η κρίση στη ΔΗΜΑΡ». Εξηγούσαν μάλιστα πως η ίδια η ΔΗΜΑΡ είχε εξαγγείλει την επιθυμία της για ύπαρξη ενός ενιαίου κόμματος χωρίς συνιστώσες. Δεν αποκλείεται δε να εξακολουθεί να μετέχει στο ΚΙΝΑΛ «πιθανώς και όλη η ΔΗΜΑΡ ή έστω ένα μεγάλο μέρος της, ακόμη και από την πλειοψηφούσα τάση στην σημερινή ψηφοφορία. Υπενθυμίζεται ότι στην ΚΕ οι 29 είπαν «ναι» στις Πρέσπες, οι «22» «όχι» και 2 αποχή.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ο Θ. Θεοχαρόπουλος τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Επίσης με απόφαση της Προέδρου σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού,συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση.

Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα.

iefimerida.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις